Štvrtok18. apríl 2024, meniny má Valér, zajtra Jela

Kucherenkov trest za podvod: 11 rokov a 7 miliónov!

Manžel Silvie Kucherenko je obvinený z trestného činu. Zobraziť galériu (3)
Manžel Silvie Kucherenko je obvinený z trestného činu.

BRATISLAVA - Manžel Silvie Kucherenko je už rok a pol vo väzení. Je obvinený, že svojím konaním pripravil firmu, v ktorej bol konateľom, o poriadne veľkú sumu. Včera si Sergej Kucherenko vypočul výrok súdu, ktorý ho uznal za vinného a naparil mu 11 rokov a navyše musí uhradiť niekoľkomiliónovú škodu. Podnikateľova právnička však podala odvolanie.

Sergej Kucherenko je obvinený z trestného činu porušovania povinnosti pri správe cudzieho majetku. Istú firmu vraj svojím konaním pripravil približne o 8 miliónov eur. „Pripadá mi absurdné, že sa objavujú tieto zvláštne informácie o mojej osobe. O tom, prečo sa tak deje pár dní pred mojím výsluchom, môžem len polemizovať. Ja som si vedomý, že žiadny zločin či podvod som nespáchal,” vyjadril sa podnikateľ ešte v roku 2012 pre topky.sk.

Včera však prebehlo pojednávanie, na ktorom sudca uviedol, že Kucherenko nekonal v súlade so záujmami firmy, kde pôsobil ako konateľ. Manžel modelky Silvie Kucherenko bol uznaný vinným aj preto, že neustále menil výpovede a nepôsobil dôveryhodne. Napokon dostal trest vo výške 11 rokov a navyše mu bola uložená povinnosť uhradiť spoločnosti škodu vo výške 7 miliónov. 

Jeho právnička aj manželka naďalej veria, že je nevinný. „Lebo je Kucherenko? Kvôli tomu mu sudca vymeral 11 rokov, lebo sa volá Kucherenko? Samozrejme podáme odvolanie a budeme veriť a dúfať, že zvíťazí spravodlivosť,” vyjadrila sa Silvia pre televíziu Markíza. Hoci právnička navrhovala Sergeja prepustiť, ten naďalej zostáva vo väzbe. Podľa agentúry SITA senát poukázal na to, že podnikateľ sa v roku 2015 skrýval v Rakúsku a až na základe Európskeho zatýkacieho rozkazu ho zadržali a vydali na Slovensko.

Silvia Kucherenko
Zobraziť galériu (3)
Silvia Kucherenko

Sergej Kucherenko podal odvolanie, zostáva zatiaľ vo väzbe.
Zobraziť galériu (3)
Sergej Kucherenko podal odvolanie, zostáva zatiaľ vo väzbe.

Viac o téme: Silvia Kucherenko
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu