Štvrtok25. apríl 2024, meniny má Marek, Marko, Markus, zajtra Jaroslava

Najväčšie prekvapenie z Jojky: Do Paneláku sa vracia veľká hviezda!

Alexander Bárta Zobraziť galériu (3)
Alexander Bárta (Zdroj: TV JOJ)

BRATISLAVA - Obľúbený Panelák sa po dvoch rokoch vrátil na televízne obrazovky, no tvorcovia si najväčšie prekvapenie ponechali na záver série. Fanúšikom seriálu splnia najväčšie želanie – do deja sa vráti postava Milana Kordiaka.

Jedna z najvýraznejších tvárí Paneláku, podnikateľ na hrane zákona, ale aj sexsymbol, ktorému podľahla nejedna žena. Milan Kordiak v podaní výborného herca Alexandra Bártu bol od prvej časti neodmysliteľnou súčasťou kultového seriálu a hoci sa po istom čase z deja vytratil, diváci a fanúšikovia Paneláku na neho nikdy nezabudli. Práve to bolo rozhodujúce v čase, keď televízia JOJ plánovala návrat seriálu na televízne obrazovky. Najväčšie prekvapenie súvisiace s novými časťami Paneláku si počkalo na divákov až doteraz.

„Teším sa, že môžem oficiálne potvrdiť obnovenú spoluprácu s Alexandrom Bártom, ktorý sa do televízie Joj vracia po piatich rokoch. Fanúšikovia Paneláku patria k najvernejším televíznym divákom a sme šťastní, že môžeme splniť ich najväčšie prianie. Verím, že návrat postavy Milana Kordiaka do deja Paneláku bude pre divákov ďalším veľkým darčekom spojeným s týmto legendárnym seriálom,“ povedal generálny riaditeľ JOJ Group, Marcel Grega, ktorý správu oznámil na svojom facebookovom profile.

Z obnovenej spolupráce s Alexandrom Bártom sa teší aj samotný otec Paneláka – Andy Kraus. „Milan Kordiak je postava, okolo ktorej sa vždy točili hlavné dejové línie v Paneláku. Po jeho odchode zo seriálu chýbal nielen nám ako tvorcom, ale hlavne divákom. Jedna z najčastejších otázok, ktoré som od našich fanúšikov za posledné roky dostával, bola: Vráti sa ešte Kordiak? Snaha vrátiť Kordiaka do seriálu bola brzdená zmluvnými záväzkami Alexandra Bártu. Tie však pominuli, takže nám už nič nebráni, aby sme potešili našich fanúšikov jeho návratom. Pre mňa je v tom aj trochu symboliky, že postava, ktorá seriál rozbiehala, sa na jeho záver vráti,“ dodal scenárista a režisér.

Návrat postavy Milana Kordiaka do Paneláku je významným momentom pre televíziu, pre tvorcov seriálu, pre fanúšikov, no pochopiteľne aj pre herca Alexandra Bártu. Ten v súvislosti so svojím návratom do seriálu poskytol aj krátky rozhovor.

1. Do Paneláku sa vraciate po niekoľkých rokoch. Ako to vnímate?

Vnímam to veľmi pozitívne, pretože Panelák bol väčší televízny projekt, v ktorom som účinkoval. Je to pre mňa aj návrat k mojim televíznym začiatkom a je to projekt, ktorý som mal naozaj rád. Teším sa, že môžem byť jeho súčasťou aj po rokoch.

2. Ako vzniklo obnovenie vašej spolupráce so seriálom Panelák, a tým aj s JOJkou?

Ja to vnímam tak, že som s JOJkou nikdy neprestal spolupracovať, respektíve som bol vždy otvorený spolupráci. Po dlhšej etape, ktorú som v JOJke zažil, sa mi zažiadala zmena. Tak som využil ponuku, ktorú som dostal od konkurencie. Moje účinkovanie tak bolo späté s konkurenciou. Ale nikdy som nemal pocit, že by som s JOJkou prestal komunikovať. Neznamenalo to pre mňa uzavretú kapitolu v štýle, že sa tam už nikdy nevrátim. Vnímal som to tak, že tá spolupráca sa neskončila. Čo sa týka obnovenia spolupráce s Panelákom, oslovil ma Andy Kraus, či by som nemal chuť sa podieľať na pokračovaní Paneláku.

3. Tešíte sa, že vás Andy opäť oslovil?

Musím povedať, že určite áno. Záujem zo strany tvorcov ma potešil. Stretli sme sa, bavili sme sa o tom a povedal mi, že si robil rešerš na tému, či by si diváci priali, aby sa Milan Kordiak vrátil. Táto moja postava bola mimoriadne obľúbená, takže odpoveď bola áno.

4. Čo pre vás znamená úloha Milana Kordiaka?

Na to je jednoznačná odpoveď. Milan Kordiak je postava, ktorú som dostal na začiatku Paneláku a tým, že to bol môj väčší televízny projekt, tak znamená pre mňa veľa. Skrz túto postavu ma mali možnosť televízni diváci spoznať ako herca. To, že sa to tešilo takému úspechu, to teší aj mňa.

5. Prezradíte nám, ako návrat Kordiaka v deji zamieša karty?

Nepoviem, pretože neviem. (smiech)

Alexander Bárta sa po rokoch vracia do Paneláku.
Zobraziť galériu (3)
Alexander Bárta sa po rokoch vracia do Paneláku.  (Zdroj: TV JOJ)

Alexander Bárta ako Milan Kordiak.
Zobraziť galériu (3)
Alexander Bárta ako Milan Kordiak.  (Zdroj: TV JOJ)

Alexander Bárta sa na návrat do Paneláku teší.
Zobraziť galériu (3)
Alexander Bárta sa na návrat do Paneláku teší.  (Zdroj: TV JOJ)

Viac o téme: PanelákAlexander Bárta
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu