Piatok29. marec 2024, meniny má Miroslav, zajtra Vieroslava

Daša Kostovčík je online: Pýtajte sa!

Daša Kostovčík Zobraziť galériu (4)
Daša Kostovčík (Zdroj: Topky.sk)

BRATISLAVA - Daša Kostovčík, bývalá speváčka kedysi veľmi úspešnej hudobnej skupiny Peter Bič Project, sa vydala minulý rok na sólovú kariéru. Aktuálne vydáva slovenský singel Balada. teraz odpovedá na vaše zvedavé otázky.

Daša Kostovčík po prvom sólovom singli Yes or No, ktorý  vyšiel ešte koncom roka 2016, vydáva pieseň, ktorú naspievala po slovensky s názvom Balada. Text vymyslela Daša a hudobnú stránku zastrešil jej vtedajší priateľ, teraz už manžel, producent Matúš Pavlík alias Pau Leak. Matúš je talentovaný hudobník a producent, pracuje na piesňach aj pre iných interpretov.

„Vznikla vlastne pre nás úplne netradične, pretože zvykneme tvoriť spolu, tu to bolo úplne inak. Matúš bol jeden večer sám v skúšobni pri veľkom krídle a vymyslel pár motívov, ktoré mi poslal na mail a kým došiel domov, ja som mala už všetky napočúvané a práve Balada mi ostala hrať v hlave. Zrejme mi šla hlavou aj celú noc, lebo na druhý deň, o 7 ráno, som už bola hore a písala text. Vznikol veľmi rýchlo a z výsledku sme mali obaja dobrý pocit,” prezradila Daša

„Názov Balada preto, lebo táto skladba naozaj baladou je. Je inšpirovaná ľudovým motívom, má vlastne aj typickú ľudovkovú formu a končí tragicky ako všetky balady. Nemali sme ale v úmysle nechať si ju pre nás, chceli sme ju skôr posunúť niekomu, kto sa venuje tomuto štýlu, respektíve ju ponúknuť do nejakej rozprávky alebo divadelného predstavenia. Po čase sme si uvedomili, že by nám za ňou bolo ľúto, tak sme si ju nechali... Vieme, že je to risk, vydať ju ako singel, keďže je úplne mimo kritérií našich rádií a je vlastne úplné iná ako všetky naše doterajšie skladby, ale máme ju radi, tak to proste neriešime,” povedala speváčka. 

 

Viac o téme: Daša Kostovčík
Nahlásiť chybu

Online Rozhovor

30.03.2017 12:03 - otázka od Robo
Ahoj, veľmi sa mi páčia tvoje nové pesničky! Možeš mi povedať, čo chystáte do budúcna ? Ďakujem
Ahoj Robo:) ďakujem za otázku... Plánov je veľa..Máme rozrobených viac projektov.. Aj doma aj v zahraničí.. Nechcem to však zarieknuť... Všetko sa dozvieš na našom webe a na našich sociálnych sieťach.. Máme nahratých už viac pesničiek, tak verím, že postupne uzrú svetlo sveta všetky...Na leto chystáme aj nový singel..A postupne nás budeš môcť vidieť na viacerých miestach...Ako som písala..Všetko bude na webe:) Ďakujem krásne za všetky Vaše otázky..Prajem Vám krásny deň a pustite si našu Baladu:) Daša Kostovčík
30.03.2017 11:57 - otázka od patrícia
ešte ako súčasť Peter Bič Projectu si spolupracovala aj s raperom Kalim, ten chlap na mňa na základe svojho vystupovania v klipoch, textov a celkového prejavu pôsobí ako neomalené, drsné "gangsta" hovado... je taký aj v skutočnosti?
Ahoj Patricia...Zdanie klame...Kali je super človek..veľmi talentovaný...zasiahol celú generáciu svojimi textami...a v skutočnosti je to veľmi slušný, milý človek, ktorý na sebe tvrdo maká..som jeho fanúšik
30.03.2017 11:55 - otázka od Miloš
Zdravím ťa, tvoj odchod za formácie Peter Bič Project bol dosť náhly, rovnako ako tvoje rozhodnutie dať sa na sólovú dráhu. Sám Peter tvoje rozhodnutie opustiť kapelu pre média nechcel príliš komentovať, čo človeka navádza na myšlienku, že tvoj odchod možno nebol až taký bezbolestný a bezkonfliktný... Ak to teda vlastne bolo?
Ahoj Miloš, otázok tohto typu je tu viac, tak odpoveď napíšem tu pre všetkých... Žiaden rozchod nie je jednoduchý a bezbolestný...Musia mu predchádzať nejaké konflikty a komplikácie... Samozrejme aj tu to tak bolo.. A preto som rada, že sme to stihli ukončiť predtým, ako došlo k nejakým vážnejším veciam...Obe strany sme sa dohodli, že toto bude pre nás najlepšie a myslím, že nikto z nás toto rozhodnutie neľutuje..Prajem im len to najlepšie..
30.03.2017 11:45 - otázka od milan rajčan
dobrý deň p. Kostovčík, čo si myslíte o snahe, aby parlament zrušil tkzv. "mečiarove amnestie"... domnievate sa, že sa niekedy reálne dočkáme momentu, kedy budú vrahovia a zlodeji právoplatne potrestaní?
Dobrý deň pán Milan, aj mňa by zaujímalo, či raz zavládne vo svete spravodlivosť, ale neviem či na to bude stačiť zrušenie Mečiarových amnestií...To je hlavne otázka na našich politikov a Ústavný súd..
30.03.2017 11:41 - otázka od Mária Bitáková
V prípade že by ste sa čisto teoreticky zúčastnila napríklad bežeckých pretekov a v záverečnom špurte predbehla druhého v poradí koľká v cieli by ste skončila? Ďakujem za odpoveď.
Ak bude všetko v poriadku, tak sa na jedne preteky chystám...Určite nepredbehnem druhého v poradí...Ale ak by som ho predbehla, budem druhá ja...Ale naozaj nehrozí:)
30.03.2017 11:40 - otázka od Paula
ahoj dasi. niektore spevacky vraj vobec nepoznaju noty. ako si na tom ty? a vies hrat na nejakom hudobnom nastroji?
Ahoj Paula...Áno, je viac takých speváčok...Aj ja medzi ne patrím...Ako dieťa ma na žiaden nástroj nedali..a k hudbe som sa potom dostala až na vysokej škole..Noty síce poznám...Ale len teoreticky..Neviem podľa nich hrať, ale je to mojím predsavzatím, raz sa naučiť hrať na klavír a gitaru...A priebežne na tom pracujem...Je to veľké plus, ak pri skladaní hudby, nie si odkázaný na niekoho druhého...Tak snáď to čoskoro príde..
30.03.2017 11:34 - otázka od Maja
Ahoj Dáška. Prečo sú texty tvojich piesní také depresívne? Vždy keď ich počúvam zosmutniem... Nemohlo by si raz naspievať aj čosi emotívnejšie, veselšie? Maj sa krásne a drž sa.
Ahoj Maja...Neviem, nemám pocit, že okrem Balady by som mala veľa smutných textov...Snažím sa do nich dávať práve optimizmus...Ale je pravda, že každý si môže text vyložiť po svojom...Vidím to aj pri Balade...Viacerí sa ma pýtali, ako to vlastne skončilo...Je to zaujímavé, lebo pre mňa má koniec Balady jednoznačný význam ...Ale asi to tak nebude:) A to je na písaní textov to najlepšie...Keď sa nad nimi ľudia aj zamýšľajú...
30.03.2017 11:31 - otázka od milada Z
Co je pre teba klucovym faktorom pri vybere partnera: a) fyzicky vzhlad a postava b) povaha, charizma, charakterove vlastnosti c) jeho spolocensky status, stav kont d) to ake ma auto
Ahoj...B...
30.03.2017 11:30 - otázka od Sisa
Ty si sama pises pesnicky? A pise sa ti lahsie anglicky alebo slovensky text?
Ahoj Sisa... Naše skladby sme zatiaľ tvorili spolu s Matúšom Pavlíkom.. Texty väčšinou píšem ja a ako som už napísala vyššie, že ľahšie sa píšu tie anglické texty...Pretože angličtina je veľmi spevavá, obsahuje veľa krátkych slov, ktoré majú veľa významov...Je veľmi variabilná...A na druhej strane písať texty v slovenčine je pre mňa výzvou...Skús si vypočuť náš nový singel Balada a posúď sama...
30.03.2017 11:24 - otázka od Zuz
Ahoj, koho ty vnimas ako top spevacku - nasu aj zahranicnu? Myslis, ze budes ako solo rovnako uspesna ako predtym s kapelou?
Na Slovensku máme veľmi veľa dobrých speváčok, ktoré na sebe tvrdo makajú a vidno to aj na tom, koľko ľudí chodí na ich koncerty a koľko majú zhliadnutí na youtube...Ja práve vlastne začínam od začiatku....Čiže mám čo doháňať... A preto sa neodvážim napísať nejaké konkrétne mená...Je ich veľa a nechcem na nikoho zabudnúť. Ale naozaj si myslím, že sa úroveň posúva stále vyššie a to je skvelé. A zo zahraničných...ťažko vybrať...myslím, že momentálne najvýraznejšou speváčkou je pre mňa Sia..
30.03.2017 11:20 - otázka od nina
Ahoj, v akom jazyku mienis spievat teraz v solovej tvorbe? Bude viac anglictiny alebo slovenciny?
Uvidíme...pred slovenčinou mám stále rešpekt, pretože je naozaj ťažšie napísať pekný a zároveň dobre znejúci text v slovenčine...Chcem na tom stále viac pracovať a zatiaľ si vypočuj náš nový slovenský singel Balada.. Tam sa hodila naozaj jedine slovenčina:)
30.03.2017 11:16 - otázka od Peťo
ahoj... existuje nejaka e-mailova adresa na ktorej ta mozem poziadať o zaslanie tvojej podpiskarty? vopred thx
Ahoj Peťo :) Na podpiskartách práve pracujeme a môžeš o nich žiadať na info@prmanagement.sk Budeme sa tešiť!!!
30.03.2017 11:14 - otázka od Betka
aký je tvoj vzťah s Matúšom "PauLeakom" Pavlíkom? povráva sa, že spolu chodíte, je to pravda?
Pravda je, že sme spolu chodili takmer 5 rokov a od Nového roka sme už aj manželia:)
30.03.2017 11:13 - otázka od Eva
Keby si nebola spevacka co yb si robila? co si vlastne studovala? planujes sa k tomu oboru niekedy vratit?
Ahoj Evi, ja som vyštudovala právo..Už vlastne pred 5 rokmi:) a vlastne sa stále okolo toho trochu motám...Určite ma to stále zaujíma a nevylučujem, že do budúcna sa právu, najmä autorskému nebudem venovať...Ale zatiaľ u mňa ostáva prioritou hudba:)
30.03.2017 11:10 - otázka od Johnywalker
Daska ma najlepsi hlas! Dasi paci sa mi Balada! Uprimne skladba roka!
Ďakujem Johnywalker:))) veľmi si to vážim a prajem našej Balade veľa úspechov:)
30.03.2017 11:07 - otázka od zdenci
Čo si myslíte o tom že nadaní mladí speváci si chcene-nechcene musia prejsť účinkovaním v rôznych televíznych talentových show aby sa dostali do povedomia, inak sa zviditeľnia oveľa ťažšie. Majú toto vôbec za potreby? Vy osobne by ste išli ako súťažiaca do takejto talentovej show? Želám vám všetko dobre. Zdeno
Je to proste dneska tak.. Slovensko je veľmi malé a je problém sa dostať do povedomia, keďže je tu strašne veľa šikovných a talentovaných ľudí a mediálny priestor je veľmi malý. Reality show sú skvelý prostriedok ako sa zviditeľniť. Ale ak potom nepríde kvalitná práca, aj tak sa na nich zabudne..Myslím, že mladí ľudia by mali využívať každú takúto príležitosť, nie je to hanba... Práve naopak... Táto rýchla doba si to vyžaduje...Len aj tých reality show je už dosť veľa a naozaj len tí najvýnimočnejší sa dostanú so širšieho povedomia...
30.03.2017 11:01 - otázka od zoja
Ahoj... prečo preferuješ spievanie v anglickom jazyku pred slovenčinou... nie je pre teba prirodzenejšie spievať v rodnej reči?
Ahoj Zoja:) pred týždňom sme vydali našu novinku Balada, ktorá je v slovenčine. Samozrejme, že je mi prirodzenejšie spievať v rodnej reči, len doteraz bolo pre mňa ľahšie písať anglické texty. Slovenčina je ľubozvučná, krásna a naša, ale nebola som si istá textami, ktoré som v nej vytvorila..až Balada tento môj pocit zmenila:)Verím, že bude tých slovenských textov aj viac, ale určite sa nechcem brániť ani angličtine, keďže na niektoré pesničky sa mi skrátka hodí viac a bohužiaľ jej rozumie viac ľudí...

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu