Štvrtok25. apríl 2024, meniny má Marek, Marko, Markus, zajtra Jaroslava

Neuveriteľná pocta pre Michala Dočolomanského!

Velikánovi Michalovi Dočolomanskému vzdali obrovský hold a poklonu. Zobraziť galériu (6)
Velikánovi Michalovi Dočolomanskému vzdali obrovský hold a poklonu.

BRATISLAVA - Všetko najlepšie tam hore, maestro! Národom zbožňovaný herec Michal Dočolomanský zomrel ako 66-ročný na následky zákernej rakoviny pľúc. V našich srdciach však spomienka na neho aj po 9-tich rokoch stále pretrváva. Dôkazom môže byť ďalšia priam neuveriteľná pocta, ktorá mu bola udelená včera večer na televíznych obrazovkách. O 5 dní by totiž tento velikán oslávil 75. narodeniny!

Aj keď tento svet navždy opustil už pred deviatimi rokmi, spomienka v srdciach jeho najbližších a fanúšikov stále intenzívne pretrváva. Reč je o nezabudnuteľnom hercovi, spevákovi i moderátorovi Michalovi Dočolomanskému, ktorý by 25. marca oslávil 75. narodeniny.

A hoci slovenský velikán svoj boj s rakovinou pľúc prehral, jeho nezameniteľný hlas či kultové herecké postavy tu ostanú naveky. Dôkazom môže byť aj včerajší výkon Reného Štúra, ktorý sa v šou Tvoja tvár znie povedome zhostil neľahkej výzvy - a to premeny na legendárneho „Dočka“.

„Ja som mal taký rešpekt, takú úctu, aby som ten národ nepohanil,“ neskrýval svoje obavy pred vystúpením René, ktorý si pred celým národom zaspieval už doslova zľudovenú skladbu Zbohom buď, lipová lyžka.

Štúr však aj napriek pochopiteľnému rešpektu podal na pódiu priam dych berúci výkon, čo v momente ocenila aj štvorica porotcov. „Pripomenul si nám národnú hrdosť v tom najlepšom zmysle. Pohanil? Nepohanil! Poňal si to absolútne so cťou!“ neskrýval obrovské nadšenie z jeho prevedenia Dangl. „Bolo to dôstojné, heroické, naskočili mi zimomriavky a ešte stále nemajú tendenciu ustúpiť. Som hrdý, že som Slovák,“ nešetril chválami na jeho adresu Juraj Šoko Tabaček.

Rovnaká hlasová intonácia a naozaj bravúrne stvárnenie našej legendy však nebolo jediné, s čím dostal talentovaný Slovák prítomných „do kolien“. René sa totiž na Michala ešte aj podobal. „Monumentálny herec, muzikant, je to národný poklad. Ty sa nenormálne na neho podobáš, až mi vhŕkla slza do oka,“ vyzdvihol jeho neuveriteľné číslo i spevák Kuly.

Spomienke a obrovskej pocte Dočolomanskému sa tešili aj televízni diváci, ktorí zosnulému Michalovi vzdali hold a obrovskú poklonu: „Úplne mi to pripomenulo Miška, najkrajšie vystúpenie dnešného večera. Bolo to niečo neskutočné, ešte teraz mám v očiach slzy. René s Miškom by to mali vyhrať!“.

A tak sa aj stalo. René návrat zbožňovaného maestra potvrdil na plnej čiare a po sčítaní všetkých hlasov sa vyšplhal na prvú priečku bodovej tabuľky. Svoju výhru 1000 Eur venoval občianskemu združeniu Nepočujúce dieťa.

Herec René Štúr sa zhostil premeny na legendárneho Michala Dočolomanského s obrovskou bravúrou.
Zobraziť galériu (6)
Herec René Štúr sa zhostil premeny na legendárneho Michala Dočolomanského s obrovskou bravúrou.  (Zdroj: TV MARKÍZA)

Viac o téme: Michal Dočolomanský
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu