Streda24. apríl 2024, meniny má Juraj, zajtra Marek, Marko, Markus

Veľké riskovanie v markizáckej šou: Toto si k tehotnej dovolí len hulvát!

Budúci otecko si v markizáckej šou Babyboom neodpustil cigaretu pri tehotnej partnerke. Zobraziť galériu (5)
Budúci otecko si v markizáckej šou Babyboom neodpustil cigaretu pri tehotnej partnerke. (Zdroj: TV MARKÍZA)

BRATISLAVA - Zrod nového ľudského života je hotový zázrak! Preto sa väčšina mamičiek po tom, čo zistia, že pod srdcom nosia dieťa, snaží žiť čo najzdravšie - skrátka, aby svojmu nenarodenému pokladu dali len to najlepšie. O to prekvapivejší bol v utorok pohľad na jedného z nastávajúcich oteckov v markizáckej šou Babyboom. To, čo si dovolil pri tehotnej partnerke, na pochvalu teda rozhodne nie je!

Mnohí diváci sa nestačili čudovať, keď si budúci otecko priamo v aute cestou do pôrodnice zapálil cigaretu. A rovno vedľa svojej tehotnej partnerky. Čeliť závislosti je síce náročné, ale zdravie dieťatka by malo byť pre milujúceho rodiča prvoradé. A tu zjavne vyhrala tá prvá možnosť. 

Muž z markizáckej šou Babyboom však svojím neuváženým konaním neuškodil len sebe, ale predovšetkým svojej partnerke a ich spoločnému bábätku. Je totiž vedecky dokázané, že partnerky chlapov, ktorí fajčia viac ako desať cigariet denne, majú zvýšenú možnosť potratu či predčasného pôrodu.

Dieťa sa navyše môže narodiť s nízkou pôrodnou hmotnosťou či zdravotnými problémami. A v budúcnosti môže byť oveľa náchylnejšie na respiračné ochorenia, ako je bronchitída alebo astma. V tom najhoršom prípade je tu aj riziko rakoviny, ktoré sa môže prejaviť už v detskom veku. 

„Samozrejme, že fajčenie v prítomnosti tehotných žien je neprípustné. Pasívne fajčenie je dokonca horšie, ako aktívne. Cigaretový dym totiž obsahuje škodlivé látky vo väčšej koncentrácii ako dym vdychovaný cez filter cigarety. Mamička, ktorá sa nachádza v zafajčenom priestore tak riskuje viaceré zdravotné problémy svojho dieťatka,“ vysvetlila pre Topky.sk pôrodná asistentka.

V tomto prípade však našťastie všetko dopadlo bez problémov a rodinka sa teší zo zdravej dcérky Sofie Márie. 

Budúci otecko v markizáckej šou Babyboom fajčil aj v prítomnosti svojej tehotnej partnerky.
Zobraziť galériu (5)
Budúci otecko v markizáckej šou Babyboom fajčil aj v prítomnosti svojej tehotnej partnerky.  (Zdroj: TV MARKÍZA)

Viac o téme: Babyboom
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu