Štvrtok28. marec 2024, meniny má Soňa, zajtra Miroslav

Smotánka si opäť zaplesá: Prestížny Česko-Slovenský ples sa blíži!

Obecný dom Zobraziť galériu (5)
Obecný dom (Zdroj: Libor Makrlík)

PRAHA - Prípravy v plnom prúde! Česko-Slovenský ples je vždy zárukou, že sa tam stretnú zaujímaví hostia. privítajú ich tam Adela Banášová a Libor Bouček, zabávať ich budú Helena Vondráčková, Celeste Buckingham či Sisa Sklovská.

Česko-Slovenský ples sa už 18. februára vracia so svojím 4. ročníkom. Hoci ostáva do plesu ešte takmer mesiac, organizátori hlásia, že už majú bezmála vypredané: „Tešíme sa na skvelý ples, ktorý už má tradíciu, ktorá nás zaväzuje jeho úroveň nielen udržiavať, ale z roka na rok ju i zvyšovať. Sme šťastní, že náš ples si získal dôveru návštevníkov i partnerov, ktorým chceme touto cestou poďakovať za prejavenú dôveru a podporu – ako obom pánom prezidentom našich krajín, ktorí prijali záštitu nad podujatím, tak i partnerom a našim cteným hosťom. Sme poctení, že sa tak radi vracajú každý rok do Obecného domu,” teší sa z úspechu podujatia jeho riaditeľ Radovan Čaplovič.

Po Košiciach a Ostrave dostanú poctu Žilina a Plzeň

Česko-Slovenský ples je unikátom medzi podujatiami svojho druhu i vďaka novej tradícii, ktorú započal v roku 2016. Je ňou každoročná pocta vybranému regiónu Slovenskej republiky a vybranému regiónu Českej republiky. Táto pomyselná čerešnička na torte plesového programu sa stala novým rozmerom historickej idey česko-slovenskej vzájomnosti. Nositeľom tejto myšlienky sa stala prezentácia krajských a partnerských miest a regiónov v rámci programu plesu. Ako prvé regióny z Českej republiky a zo Slovenskej republiky boli vo februári 2016 predstavené mesto Košice a Košický samosprávny kraj na slovenskej strane a štatutárne mesto Ostrava spolu s Moravskoslezským krajom na strane českej. „Na tohtoročnom 4. ročníku Česko-Slovenského plesu bude prezentovaný za českú stranu plzeňský región a na strane slovenskej región žilinský,” prezrádza o regionálnych partnerstvách riaditeľ plesu Radovan Čaplovič.

Ve dvou se to lépe tančí – do tanca zaspievajú legendy i nové hviezdy

V duchu tradičného sloganu „Ve dvou se to lépe tančí“ budú hosťom do tanca spievať hlavné hviezdy večera – legenda českej a česko-slovenskej pop music Helena Vondráčková, talentovaná slovenská speváčka Celeste Buckingham a 10-násobný držiteľ Ceny Anděl, titulu v kategórii spevák roka Dan Bárta. Trojicu umelcov doplní rad ďalších známych interpretov. „Aj tento rok opäť prinesieme koncept rôznorodého programu na viacerých pódiách zahrňujúci od klasickej hudby, cez tanečnú hudbu a vystúpenie hviezd s big bandom – tento rok je ním Happyband Orchestra, až po ľudovú  a tradičnú hudbu a tanec z partnerských regiónov Žiliny a Plzne. Počas večera, ktorý sa tradične skončí až v ranných hodinách, sa o zábavu hostí opäť postarajú desiatky účinkujúcich, medzi nimi napríklad Ilona Csáková, Sisa Lelkeš Sklovská, Tomáš Bezdeda a mnoho ďalších skvelých interpretov”, dodáva riaditeľ produkcie plesu Lumír Mati.

Významných hostí Česko-Slovenského plesu bude večerom sprevádzať šarmantná slovensko-česká dvojica v zložení Adela Banášová a Libor Bouček.

Kulinársky zážitok par excellence

Jednou z noviniek ročníka 2017 je výrazné rozšírenie služieb plesového gastronomického servisu už tradične v podaní „Francouzské restaurace Art Nouveau”. Zatiaľ čo po minulé ročníky bola servírovaná večera výhradne súčasťou vstupeniek do hlavnej Smetanovej siene, tento rok  bude servírovaná večera v cene vstupeniek i v ďalších priľahlých sálach a sieňach plesu. 

 

Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu