Streda24. apríl 2024, meniny má Juraj, zajtra Marek, Marko, Markus

Ničí mu to život: Rodina zhrozená z filmu o Müllerovi... Prichádza aj o kšefty!

Richard Müller Zobraziť galériu (6)
Richard Müller (Zdroj: SITA)

BRATISLAVA - Do kín sa nedávno dostal dokument o Richardovi Müllerovi. Podľa jeho životnej partnerky Vandy Wolfovej však nie je úplne pravdivý a sústreďuje sa hlavne na to negatívne. Vykresleného človeka vraj nespoznáva ona ani spevákov najmladší syn Marcus. Navyše kvôli filmu mu už zrušili niekoľko vystúpení.

Richard Müller je uznávaný umelec, ktorý ale v minulosti bojoval so svojimi démonmi. V posledných rokoch sa mu však podarilo vytvoriť fungujúcu rodinu s Vandou Wolfovou, s ktorou má 4-ročného syna. A neustále tvorí aj umelecky a je stále žiadaný. 

Niet preto divu, že o ňom už vznikol aj film. Jeho blízkych však nakoniec príliš nepotešil. Dokument je totiž zameraný práve na to negatívne a vytvára dojem, že Richard nie je úplne v poriadku. Mnohé firmy a ľudia, ktorí si u neho objednali vystúpenie, sa preto obávajú, že spevák svoje záväzky nezvládne a tieto aktivity odvolávajú.

Prezradila to Vanda. „Práve mi volali z jednej z najväčších bánk, že zvažujú zrušiť Richardovo vystúpenie na ich plese – na základe ohlasov na dokument o Richardovi, ktorý je práve v kinách. Plus padlo niekoľko ďalších VIP vystúpení,” informovala v pondelok večer s tým, že bulvárnosť filmu zasahuje aj do ich rodinného života. 

„Nechcela som sa k dokumentu vyjadrovať, ukazuje človeka, ktorého ja ani Markus nepoznáme. Takže človek, ktorý je popisovaný vo filme, neexistuje – pokiaľ by takto Richard naozaj fungoval, nemohol by mať šnúry stoviek koncertov, vydať knihu fotografií a platinových CD. A hlavne by to nebol môj muž, o ktorého sa môžem vždy oprieť, a najlepší otec nášho syna,” vyznala sa blondínka. 

A súhlasí s ňou mnoho ľudí. Napríklad aj Juraj Čurný z Chart Show. „Je veľmi jednoduché si z celého spektra koexistencie interpreta a jeho štábu vybrať len to, čo posilňuje (vopred?) daný názor. To je problém tohto filmu. Ak teda na základe tohto filmu niekto bude rušiť Richardovo vystúpenie, je to jeho, z môjho pohľadu, krátkozraké a pokrytecké rozhodnutie. V tom filme totiž nie je nič také, čo by ktokoľvek s priemernou znalosťou možností Google nevedel zistiť aj predtým,” napísal medziiným vo svojom názore a pripomenul, že mnohí svetoví velikáni si prešli zlými obdobiami a dnes sú z nich aj šľachtici a nositelia vyznamenaní. 

Podobne sa vyjadrujú aj ostatní fanúšikovia. „Ja som akurát dnes ten film videla. Pocity som mala zmiešané, lebo presne – snažili sa ukázať ho, aký je neschopný. Ale ja som tam stále videla nášho Richarda, ktorý je super spevák a chce stáť na pódiu,” napísala istá Lucia. 

Smutné je, že Vande sa údajne jeden z tvorcov sám priznal, že pozná aj pozitívnu stránku Richarda Müllera, ale ju nezachytili na kameru. „Napriek mnohým snahám a žiadostiam o nový zostrih filmu, snahám o príspevok z aktuálnej koncertnej reality RM filmár Remo nebol ochotný zmierniť takmer nič zo svojho nechutne bulvárneho zamerania a vyrobenia „trosky” z človeka, čo sa mu bohužiaľ celkom podarilo...” napísal na Facebook Juraj Kuchárek – spevákova pravá ruka. 

Napriek všetkému fanúšikovia si Richarda nedajú a dokazujú to mnohé rakcie na sociálnych sieťach. A aj samotný umelec to ustojí – stále za neho bude hovoriť jeho tvorba a vypredané koncerty. 

Viac o téme: Richard Müller
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu