Štvrtok25. apríl 2024, meniny má Marek, Marko, Markus, zajtra Jaroslava

Pohreb legendárneho Juraja Slezáčka (†73): Na poslednej ceste ho sprevádzal milovaný pes!

Juraja Slezáčka na poslednej ceste sprevádzal aj milovaný pes. Zobraziť galériu (13)
Juraja Slezáčka na poslednej ceste sprevádzal aj milovaný pes. (Zdroj: Jan Zemiar)

BRATISLAVA - Včera dalo Slovensko posledné zbohom legendárnemu hercovi Jurajovi Slezáčkovi (†73). Zatiaľ čo doobeda sa konala verejná rozlúčka v mestskom divadle P. O. Hviezdoslava, o 15-tej popoludní sa konal smútočný obrad v kruhu rodiny v bratislavskom krematóriu. Umelec bol známy tým, že miloval svojho psa Klorka, s ktorým napokon hral aj v jojkárskom Paneláku. A po jeho boku aj navždy odišiel.

Juraj Slezáček bol známy tým, že okrem svojej rodiny a práce miloval ešte dve veci - vínko a svojho psa Klorka. Ten napokon chodil so svojím páničkom aj do práce, dvojica totiž spolu hrávala v jojkárskom seriáli Panelák. A hoci chlpáč koncom roka 2014 zomrel, umelca sprevádzal aj na jeho poslednej ceste. 

Po verejnej rozlúčke, ktorá sa v piatok dopoludnia konala v mestskom divadle P. O. Hviezdoslava, mala legenda aj pohreb v kruhu rodiny v bratislavskom krematóriu. No a v obradnej sieni bolo spolu s truhlou dokopy 5 fotiek, na ktorých bol Slezáček so svojím psom. A herec by bol určite rád, veď svojho štvornohého kamaráta zbožňoval. 

Smútočný obrad viedla evanjelická farárka. „Za poslednú noc sa mu snívali dva príbehy, ktoré boli kráľovské - viac nechcel prezradiť. Zobral si to do hrobu,“ povedala. A na záver zaznela Slezáčkova obľúbená báseň. 

V obradnej sieni bolo dokopy 5 fotiek, na ktorých bol Juraj Slezáček so svojím psom Klorkom.
Zobraziť galériu (13)
V obradnej sieni bolo dokopy 5 fotiek, na ktorých bol Juraj Slezáček so svojím psom Klorkom.  (Zdroj: Jan Zemiar)

Viac o téme: Juraj Slezáček
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu