Štvrtok18. apríl 2024, meniny má Valér, zajtra Jela

Veľké zmeny v RTVS: Čachre s moderátormi spravodajstva!

Jeanette Štefánková v Správach RTVS Zobraziť galériu (5)
Jeanette Štefánková v Správach RTVS

BRATISLAVA - Čo sa tam deje? verejnoprávna televízia sa rozhodla počas letných mesiacov robiť spravodajstvo iným spôsobom ako doteraz. V štúdiu divákov víta len jeden moderátor. A objavili sa už aj informácie, že po letnej štruktúre táto novinka vo vysielaní zostane. Ako sme však zistili, Mlynská dolina si necháva ešte dvere otvorené a je naklonená viacerým možnostiam.

Zmena! Letné obdobie zrejme zasiahlo aj Správy RTVS. Aj v hlavnej relácii o 19:00 sa už objavuje len jeden moderátor. Keďže Janka Košíková pred časom nastúpila na materskú dovolenku a je obdobie dovoleniek, tento krok je celkom pochopiteľný. 

Zdá sa však, že tu ide o viac. Prázdniny sú testovacím obdobím a tento stav by mal zrejme pretrvať aj po nich. „Po vzore kolegov z Českej televízie, ale aj iných verejnoprávnych vysielateľov sme sa rozhodli vysielanie hlavnej spravodajskej relácie Správy RTVS upraviť pre jedného moderátora. Počas leta testujeme model, v ktorom spravodajské informácie bude televíznym divákom sprostredkovávať  jeden moderátor a nie dvojica, ako je to na Slovensku zvykom. Obľúbené moderátorské tváre spravodajstva RTVS sa tak budú pravidelne v Správach RTVS o 19.00 striedať,” povedala hovorkyňa Dominika Šulková.  

Televízia si však zároveň necháva otvorené aj zadné vrátka a divákov môžu opäť na obraze prekvapiť dvaja moderátori. „Nie je vylúčené, že v niektorých spravodajských formátoch sa budú objavovať aj kombinácie viacerých moderátorských tvárí. Radi by sme upriamili pozornosť aj na to, že v RTVS je overenou praxou, že kolegovia, ktorí pracujú v RTVS ako redaktori, prinášajú divákom a poslucháčom informácie aj v roli moderátorov,” uviedla Šulková. No až september ukáže, či sa testovací model osvedčil a či v Mlynskej doline ponechajú jedného moderátora alebo sa vrátia k zaužívaným dvojiciam. 

 

Viac o téme: Správy RTVS
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu