Štvrtok28. marec 2024, meniny má Soňa, zajtra Miroslav

Veľký strach herečky Partlovej: Z tohto mám stiahnutý žalúdok!

Mirka Partlová
Mirka Partlová

BRATISLAVA - Slovenská speváčka a herečka Mirka Partlová sa už nevie dočkať premiéry nového titulu Mačky v Divadle Nová scéna.

„Strašne sa teším, som z toho vzrušená. Mám, samozrejme, stiahnutý žalúdok a veľmi sa zároveň bojím, ale myslím si, že je to na správnom mieste, lebo je to taký ten pocit zodpovednosti. Ide naozaj o veľmi veľmi ťažké dielo, a to nielen pre mňa, ale pre všetkých a myslím, že sme urobili kus roboty - nielen my na javisku, ale aj všetci vzadu,“ povedala v rozhovore. „Naozaj je nás tu na, pod a za javiskom počas predstavenia vyše päťdesiat. Je to šialené. Došlo mi to vlastne až v stredu, keď som pozerala generálku, a keď všetci vyšli na záver na to pódium, tak som si len hovorila, že preboha, to tu je fakt toľko ľudí? S mnohými sa totiž míňame, nie sme na pľaci naraz, no všade, kam človek vojde, všade sú ľudia, ktorí spolu neustále komunikujú,“ podotkla nadšene.

S orchestrom na javisku sa v rámci muzikálu Partlová ocitne po prvý raz. „Je to tým pádom ťažšie, pretože nestojí všetko len na mne, ale je to aj o feelingu dirigenta. Záleží, ako sa vyspí, niekedy sú cítiť jemné výkyvy. Divák si to neuvedomí, ale človek to vníma napríklad v choreografii, že 'Počkať, toto teraz trošičku nestíham...' Musím ale povedať, že hudba je krásna a veľmi náročná a u nás tým, že máme tiež veľmi ťažké choreografie, tak niekedy je to naozaj fuška. Miestami neviete, kde ste, čo ste, tiež to ešte lovíme. Halfplayback si človek vie zároveň napočúvať, lebo ten sa nemení, ale tým, že v Mačkách sme všetci naživo, tak niekedy človek niečo zahrá, niečo nezahrá, je to úplne prirodzené. Treba mať uši jak netopír,“ zasmiala sa mladá interpretka, ktorá v Mačkách stvárni Demetru.

„Moja postava sa volá Demetra a som jedna z dvojičiek, z takého kvázi mačacieho páru. Hrám tam takú tú skúsenejšiu mačku. Je to zároveň postava, ktorá má o niečo väčší priestor ako ostatné mačky a je to veľmi vďačná rola na vyhratie. Demetra napriek tomu, že vyzerá sexi a je to ako keby taká rockerka, tak je zničená láskou alebo nejakým vzťahom, ak sa to dá v tom mačacom svete tak nazvať. Ako keby bola nešťastne zamilovaná. A okrem toho má s Bombalerínou na starosti ešte malú mačičku, ktorú si spoločne adoptovali, tá sa volá Jemine, takže tam dokážem zahrať aj ten materinský pud. Je to také, že smútok, bolesť, ale vlastne aj radosť ako matka, v tomto je to krásne na hranie,“ poznamenala speváčka. 

V koži mačky sa vraj na javisku cíti veľmi dobre. „V mačacej koži sa cítim dobre, no musím povedať, že mi vo vžití sa do postavy veľmi pomohol kostým. Keď prišli parochne a líčenie, tak ma to posunulo o nejakých päťdesiat percent ďalej, stratila som ako keby ten ostych za svoj pohyb, ktorý v tomto titule nie je tak celkom prirodzený... Predsa len sme stále na štyroch alebo sa držíme v plié alebo sa plazíme alebo niekde visíme, skáčeme jeden cez druhého, hocičo robíme... Spočiatku to bolo pre mňa dosť náročné. Často som si hovorila, že 'Uf, toto asi vyzerá blbo...' Keď ste na javisku v teplákoch a v mikine na štyroch, tak si prídete tak divne, ale akonáhle prišli tie kostýmy, uši, parochne a líčenie, zrazu to chytilo celkom inú dimenziu a bolo to že 'Wau, veď to vyzerá super!' Vtedy človek tak zmäkne, aj pohyby zrazu robí úplne inak, vtedy to začalo úplne skvelo fungovať,“ dodala Partlová, ktorú si v úlohe Demetry môžu diváci v premiére pozrieť na doskách Divadla Nová scéna už dnes večer.

Viac o téme: Mirka Partlová
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu