Štvrtok25. apríl 2024, meniny má Marek, Marko, Markus, zajtra Jaroslava

Tragicky zosnulá Bartošová (†48): 2 roky po samovražde a... Takto sa stará o syna!

Iveta Bartošová Zobraziť galériu (6)
Iveta Bartošová (Zdroj: Jakub Ludvik/ Fan page Ivety Bartošovej)

PRAHA - Dnes sú to presne dva roky, čo navždy z tohto sveta odišla česká speváčka Iveta Bartošová(†48). Krehká blondínka, ktorú milovali nielen Česi, ale aj Slováci, spáchala samovraždu skokom pod kolesá vlaku. Umelkyňa po sebe zanechala nielen množstvo nádherných skladieb, ale predovšetkým syna Arthura (19). O toho sa paradoxne stará aj po svojej tragickej smrti.

Ivetu Bartošovú mnohí fanúšikovia milovali pre jej talent, nahrala 17 platní a hrala v ôsmich muzikáloch, ale aj pre jej nežný výzor. Pred dvoma rokmi sa však blondínka odhodlala k zúfalému činu a medzi Uhříněvsou a obcou Říčany skočila pod vlak. Utrpela zranenia nezlučiteľné so životom a podľahla im na mieste tragédie. Umelkyňa po sebe zanechala nielen množstvo nádherných skladieb, ale aj tisícky trúchliacich  fanúšikov, no najmä 17-ročného syna Arthura, ktorého mala speváčka s Ladislavom Štaidlom. 

Hoci svoje dieťa opustila priskoro, paradoxne sa o neho stará aj 2 roky po smrti. Český denník Aha! totižto zistil, že Bartošová zarába nemalé peniaze, aj keď už nie je medzi nami. Od konca apríla 2014 do konca februára 2016 si Iveta od Ochranného zväzu autorského a hudobných vydavateľstiev zarobila spolu takmer 60 tisíc eur (1 600 000 Kč), ktoré vyplatili dedičovi Arthurovi Štaidlovi.

„Všetky tantiémy po mojej zosnulej manželke získava Arthur, ja si žiadne nenárokujem,“ tvrdil vdovec Josef Rychtař. Všetky peniaze však Arthurovi neostanú, musí z nich platiť dane. Ale keďže chodí stále do školy, môže si uplatniť zľavu pre študenta. Aspoň takto sa o neho mama postará, aj keď už je v nebi.

Viac o téme: Iveta Bartošová
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu