Streda24. apríl 2024, meniny má Juraj, zajtra Marek, Marko, Markus

Tragický osud hviezdy Discopříběhu: Krutá smrť v 45-ke!

Roman Pikl (vpravo) sa v Discopříběhu objavoval po boku Rudolfa Hrušínskeho najmladšieho. Zobraziť galériu (11)
Roman Pikl (vpravo) sa v Discopříběhu objavoval po boku Rudolfa Hrušínskeho najmladšieho.

PRAHA - Všetci smútia! Tvorcov aj fanúšikov nezabudnuteľného Discopříběhu zasiahla smrť muža, ktorý stál vo filme po boku hlavného hrdinu v podaní Rudolfa Hrušínskeho najmladšieho. Roman Pikl stvárnil jeho kamaráta a spolužiaka. Bol to neherec, ktorý sa pred kamery dostal náhodou. Venoval sa skôr hudbe. Bohužiaľ, dlhodobo ho trápili dýchacie ťažkosti a užíval množstvo liekov.

Kominár dotancoval... Roman Pikl stál v Discopříbehu hneď po boku hlavného hrdinu ako jeho spolužiak a kamarát. Zhodou okolností sa jeho postava tiež volala Roman. A kým ten filmový balil Jitku neúspešne, v skutočnom živote spolu prežili štyri roky.

K úlohe sa Pikl dostal v podstate náhodou. „Prišiel som na hudobný konkurz, priniesol vlastné texty a hudbu, ale keď som sa dozvedel, že to je už od Michala Davida, usúdil som, že nemám nárok a chcel som ísť preč,” povedal pred pár rokmi pre filmovamista.cz. Režisér mu však hneď ponúkol rolu.

Bohužiaľ, dnes už na neho všetci, čo pracovali na tomto filme, spomínajú iba so žiaľom. Ako totiž zistili české médiá, Roman pred týždňom náhle zomrel. Podľa Blesku mal od puberty pľúcne problémy. Aj na sociálnej sieti ešte začiatkom marca písal, že užíva množstvo tabletiek. „Bol často chorý. Vždy hovoril, že si ide ľahnúť do nemocnice,” povedala pre spomínaný denník Jaroslava Stránská, ktorá hrala Jitku. Podľa denníka Aha! Piklovi zlyhali choré pľúca a zomrel na udusenie.

„Ja som sa s Romanom na nakrúcaní nestretol, takže môžem povedať len toľko, že je to smutné a vyjadrujem úprimnú sústrasť jeho rodine a priateľom,” povedal nám Andy Kraus, ktorý si vo filme tiež zahral.

Roman Pikl v Discopříběhu
Zobraziť galériu (11)
Roman Pikl v Discopříběhu

Viac o téme: Discopříběh
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu