Štvrtok28. marec 2024, meniny má Soňa, zajtra Miroslav

Manžel modelky Kucherenko v rakúskom väzení: Na Slovensko nechce. Vieme, čoho sa bojí!

Silvia Kucherenko s manželom Sergejom Zobraziť galériu (7)
Silvia Kucherenko s manželom Sergejom

VIEDEŇ/BRATISLAVA - Vraj má strach! Sergej Kucherenko (45), manžel známej modelky Silvie Kucherenko (33), momentálne sedí v rakúskom väzení. Naši susedia ho zadržali vlani v decembri po tom, čo Slovensko na neho vydalo európsky zatykač. V januári sa síce rozhodlo o jeho vydaní k nám, no podnikateľ sa odvolal a robí všetko preto, aby sa do našej krajiny nemusel vrátiť. Vieme, aké dôvody súdom predkladá.

Silvii Kucherenko sa v decembri obrátil život naruby. Rakúska polícia totiž zadržala jej manžela Sergeja. Stalo sa tak na základe európskeho zatykača, ktorý vydal náš Špecializovaný trestný súd. 

Obvinenie, že vykonával činnosť, ktorou existenčne ohrozil istú firmu, bolo voči podnikateľovi vznesené ešte v roku 2012. Uzatvoril údajne niekoľko nevýhodných zmlúv týkajúcich sa kúpy nehnuteľností, pričom mal spôsobiť škodu najmenej 7 818 906 eur. 

Ešte v januári sa v Rakúsku rozhodlo, že Sergej bude vydaný na Slovensko. Mal však samozrejme možnosť sa odvolať, čo aj urobil. A robí všetko preto, aby sa tak ani nikdy nestalo. „Silvia v posledných dňoch posiela advokátom, ktorí ho zastupujú, rôzne dokumenty. Ide o staršie trestné oznámenia, ktoré podávali z obavy o svoj život,” prezradil nám náš zdroj. 

Topky.sk získali kópie týchto oznámení. Modelka ich podala v októbri a novembri 2012. Opisovala v nich podozrivé auto stojace pred nehnuteľnosťou, ktorú mali manželia Kucherenkovci prenajatú. Navyše sa neskôr objavilo iné vozidlo. Z neho mal vystúpiť muž, ktorý zrejme dával dvom osobám sediacim pred domom inštrukcie. „Zastrašovanie a narážky podobného charakteru nie sú prvé, preto mám dôvodné obavy o svoj život a zdravie, ako aj o život a zdravie môjho malého syna a manžela,” povedala Silvia policajtom. Rovnaké auto nahlásila blondínka aj o mesiac neskôr, na čo už Sergej reagoval najatím strážnej služby.

V roku 2013 zašiel podať trestné oznámenie aj samotný podnikateľ. Vraj ho kontaktovali dvaja muži s veľavravným odkazom. „Jeden z nich ma hneď oslovil menom a povedal – pán Kucherenko, chceme vám oznámiť, aby ste si dávali pozor,” vypovedal Sergej. Údajne dostal informáciu, že si niekto objednal jeho únos. Ukrajinec v odpovediach na otázky vyšetrovateľov následne uviedol, že má veľa nepriateľov a má pocit, že ho niekto sleduje. „Cítim sa byť ohrozený ja aj moja rodina, a preto som ja prišiel podať na políciu toto trestné oznámenie,” ukončil svoju výpoveď. Ochranu však od polície nežiadal, vraj to zabezpečí sám. 

Otázkou teraz je, či rakúsky súd tieto oznámenia uzná ako relevantné dôkazy o tom, že Kucherenkovi by mohlo ísť na Slovensku o život. Ak mu dajú za pravdu, budú o jeho vine v tejto kauze rozhodovať práve naši západní susedia. 

Viac o téme: Silvia Kucherenko
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu