Utorok23. apríl 2024, meniny má Vojtech, zajtra Juraj

Netradičná rozlúčka s Jaruš zo Slunce, seno, erotika: Priniesli ju v igelitke a... Tak toto keby videla!

Posledná rozlúčka s Jaroslavou Hanušovou Zobraziť galériu (9)
Posledná rozlúčka s Jaroslavou Hanušovou (Zdroj: Michaela Feuereislová pre Super.cz)

PRAHA – Československý filmový svet uplynulý štvrtok zasiahla správa o nečakanej smrti herečky Jaroslavy Hanušovej (†66). Umelkyňa známa najmä ako Jaruš z televízneho programu Možná přijde i kouzelník, či z filmu Slunce, seno, erotika skonala v pondelok dopoludnia na celkové zlyhanie organizmu. Včera sa s legendou lúčili jej blízki. A rozlúčka to bola naozaj netradičná – veď na smútočný obrad ju priniesli v igelitovej taške... A smútiaci? No tak toto keby videla!

Začiatkom minulého týždňa zasiahla Česko a Slovensko správa o nečakanej smrti legendárnej herečky Jaroslavy Hanušovej. Nezabudnuteľná Jaruš z televízneho programu Možná přijde i kouzelník a z komédie Slunce, seno, erotika bojovala s ťažkou cukrovkou, kvôli ktorej jej pred dvomi rokmi amputovali obe nohy.


Obrovská bolesť Jaruš zo Slunce, seno, erotika: Cukrovka ju pripravila o obe nohy!


A práve tá sa jej napokon stala aj osudnou. „V sobotu prišlo mame zle a sanitka ju odviezla do nemocnice. Nešlo s tým nič urobiť. Maminka bola slabučká a ono potom stačí čokoľvek a organizmus s tým už možno bojovať nedokáže,“ povedala pre Blesk.cz dcéra Klára. 


Smutná správa pre herecký svet: Jaruš zo Slunce, seno, erotika podľahla chorobe!


V utorok sa konala v Prahe posledná rozlúčka s legendárnou herečkou. A bola presne taká, ako by si umelkyňa želala – no skrátka úplne netradičná. Jaruš bola totiž známa svojim veľkým zmyslom pre humor a tak by ju zrejme fakt, že ju na smútočný obrad priniesli v igelitke, veľmi pobavil. Jej dcéra totiž urnu svojej mamy niesla do kostola v sivej igelitovej taške. 

Zaužívaných smútočných zvykov sa nedržali ani ďalší smútiaci. Napríklad taký Martin Dejdar na poslednú rozlúčku, na ktorej boli všetci v čiernom, nakráčal v snehobielom kožuchu, modrých rifliach a červenom svetri s americkým šálom. Jeho šokujúci outfit už iba dopĺňala červená ruža, ktorú herec položil vedľa urny. 

Nezvyčajné správanie na počesť zosnulej herečky predviedol aj jej kolega z Kouzelníka Oldřich Kaiser. Keď prichádzal do kostola s cigaretkou v ústach, na všetkých navôkol radostne mával. „Jaruš by nechcela slzy. Tá by nám dala,“ vysvetlil herec. 

„Jaruš sme všetci obdivovali pre jej neuveriteľný humor. Najradšej si robila srandu sama zo seba. A dokonca aj po tom, čo prišla o obe nohy, a to teda klobúk dolu,“ povedal pre denník Aha! ďalší kolega z televízneho programu Jiří Lábus. 

Viac o téme: Jaroslava Hanušová
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu