Streda24. apríl 2024, meniny má Juraj, zajtra Marek, Marko, Markus

FOTO Česká misska konvertovala na islam: Prehľadávajú ju ako teroristku!

Markéta Maryam Zobraziť galériu (4)
Markéta Maryam (Zdroj: Instagram M.M.)

ABU DHABÍ/PRAHA - Začala vraj cítiť, že Boh existuje! Krásna Češka Markéta Maryam (27) sa doma dlhé roky živila ako modelka, dokonca vyhrala aj medzinárodnú súťaž krásy. Pred tromi rokmi však tmavovláska odišla na dovolenku do Dubaja a to všetko zmenilo - rozhodla sa konvertovať na islam. A teraz? Na letisku ju prehľadávajú ako teroristku.

Krásnej Češke Markéte Maryam doma nič nechýbalo - mala dobrú prácu, študovala na prestížnej univerzite a príležitostne si privyrábala aj modelingom. Dokonca v Taliansku vyhrala medzinárodnú súťaž krásy. Pred tromi rokmi sa však rozhodla navštíviť svojich kamarátov v Dubaji... A vtedy sa všetko zmenilo. 

Kráske totiž krajina učarovala natoľko, že sa rozhodla presťahovať a konvertovala na islam. No tým si spôsobila aj nemalé nepríjemnosti. Aktuálne, keď je celý svet v strehu kvôli teroristickým útokom, ju totiž na letisku prehľadávajú ako potenciálnu hrozbu.

„Keď sa rozhliadnete, tak vidíte kopec nemoslimov, ktorí majú na sebe kabáty, bundy, pod ktoré by schovali čokoľvek, keby chceli. A ja mám na hlave šatku. A koľko vecí sa mi pod ňu zmestí? Aj tak mi tá kontrola prehľadáva šatku, či náhodou pod ňou niečo nemám,“ priznala pre portál expres.cz kráska.

Napriek všetkému však neľutuje, že toto náboženstvo prijala. „Začala som cítiť, že Boh existuje. Keď to vysvetľujem niekomu, kto verí, tak ma chápe,“ povedala Markéta. A odvtedy sa riadi Koránom. „Nepijem, nejem bravčové. Dodržujem pravidlá,“ priznala Markéta, ktorá sa ako správna moslimka modlí 5-krát denne. 

No predsa len sa nájde niečo, v čom nie je úplne vzorná. „Keď sa na mňa pozriete, tak uvidíte, že mi vytŕča časť vlasov. Sú moslimky, ktoré by to nepripustili. To si myslím, že je prehnané. Ale keď idem do mešity, tak si šatku dám poriadne,“ vysvetlila Maryam. Tá dokonca v decembri, keď príde domov do Čiech, s rodinou oslavuje aj Vianoce. 

 

Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu