Piatok26. apríl 2024, meniny má Jaroslava, zajtra Jaroslav

Gottov boj s rakovinou: Kritická situácia!

Karel Gott verí, že zákernú rakovinu porazí. Zobraziť galériu (4)
Karel Gott verí, že zákernú rakovinu porazí. (Zdroj: SITA)

PRAHA – Mnohonásobnému českému Zlatému slávikovi Karlovi Gottovi (76) lekári nedávno diagnostikovali rakovinové ochorenie lymfatických uzlín. Po štvrtej chemoterapii speváka prepustili v sobotu z nemocnice domov. Hoci sa umelec raduje z návratu k rodine, najbližšie dni sú pre neho kritické.

Najzávažnejšia fáza liečby! Lekári začiatkom novembra oznámili, že žijúcej speváckej legende Karlovi Gottovi diagnostikovali takzvaný Non-Hodgkinov lymfóm. Umelec okamžite začal cielenú onkologickú liečbu na hematologickej klinike Všeobecnej fakultnej nemocnice v Prahe. 

Ťažko chorý spevák má v týchto dňoch už za sebou štvrtú fázu chemoterapie a lekári Gotta v sobotu prepustili z nemocnice do domácej liečby. Hoci sa Karel teší, že je opäť doma, v najbližších dňoch ho čakajú nepríjemné vyšetrenia.

„Je to veľmi individuálne, ale tie štyri cykly ukážu, ako zabrala liečba. Je to taká kritická situácia, kedy sa zopakujú vyšetrenia, podľa ktorých sa dá usúdiť, do akej miery bola chemoterapia efektívna,“ vysvetlil českému Blesku uznávaný profesor Pavel Klener (78), ktorého žiakom je aj Gottov osobný onkológ Marek Trněný (55). Na základe výsledkov sa môže upraviť liečba.

„Napríklad pridať, alebo ubrať nejaké lieky, aby sa nič nepoškodilo,“ opísal postup liečby Klener. Umelec je rozhodnutý nad zákernou chorobou zvíťaziť. Zveril sa do rúk lekárom a poctivo sa riadi ich pokynmi. „Lekári hovoria, že moja šanca na prežitie je 90 percent. Pevne verím, že sa uzdravím,“ povedal pozitívne mysliaci najpopulárnejší spevák v dejinách Česka a Slovenska.

Viac o téme: Karel Gott
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu