Sobota20. apríl 2024, meniny má Marcel, zajtra Ervín

Desivé pozadie Komorovej »finančného podvodu«: Roky otĺkania a ponižovania... Dobitá skončila v nemocnici!

Nikola Komorová Zobraziť galériu (4)
Nikola Komorová (Zdroj: Instagram)

BRATISLAVA - Nikola Komorová (24) sa posledného trištvrte roka venuje biznisu s módou. Prostredníctvom sociálnych sietí predáva tovar svetových módnych značiek za výhodnejšie ceny. Koncom minulého týždňa sa však začali šíriť správy o tom, že exfarmárka podviedla viacero ľudí. Vraj si zobrala peniaze za veci vopred, ale nikdy im ich nedodala. Celá kauza má však desivé pozadie. Za všetko môže podľa brunetky jej ex. Ten nielen, že jej zobral notebook so všetkými informáciami o objednávkach, ale ju údajne aj roky bil a ponižoval. Niekoľkokrát mala dokonca skončiť aj v nemocnici.

Koncom uplynulého týždňa sa na sociálnej sieti Facebook začala šíriť správa, že exfarmárka Nikola Komorová podviedla nemalé množstvo ľudí. Mala ich obrať o veľké množstvo peňazí, za čo na ňu vraj bolo v týchto dňoch podané aj trestné oznámenie. 

Brunetka totiž už nejaký čas podniká v oblasti módy. Prostredníctvom internetu predáva oblečenie a doplnky svetových módnych značiek za výhodnejšie ceny. No podľa niektorých zákazníkov si mala peniaze vypýtať vopred a tovar už nikdy nedodať. 


Trestné oznámenie na markizácku farmárku: Obvinenia z podvodu... Obrala ľudí o peniaze!


No všetko je vraj úplne inak. Do redakcie sa nám totiž ozvala samotná podnikateľka s tým, že chce veci uviesť na pravú mieru. Sama vraj nikdy nemala v úmysle nikoho podviesť, no nepríjemné okolnosti ju dohnali k tomu, že skrátka nevedela dodať tovar, za ktorý už z peňazí zákazníkov riadne zaplatila. 

„Ľudia začali na Facebooku písať, že som ich okradla. Ja niektorých tých ľudí absolútne nepoznám. No viem presne, o koho ide, komu som skutočne dlžná peniaze. Ale to na základe toho, že som stratila nejaké údaje, nedostala som sa už na web k tomu a keď som dvom alebo trom ľuďom napísala, už mi neodpísali. Mám v telefóne aj komunikácie. Všetko už riešili v podstate len na sociálnych sieťach, kde ma zhadzovali,“ povedala nám Komorová. 

Celú kauzu na sociálnej sieti rozprúdila istá Erika, ktorá si od nej objednala okuliare v hodnote 230 eur. „Povedala som jej, že to príde do nejakých 20 dní, lebo objednávam tovar zo zahraničia. No a potom sme si písali, ja  som bola odcestovaná a napísala som jej, že hneď ako prídem domov, tak sa jej ozvem,“ priblížila nám Nikola. No to ju už zákazníčka začala zverejňovať na webe. 

„Znovu som jej preto napísala, či je to normálne, že veď ja doma tie okuliare mám a môžem jej ich dať, ale ona odpísala, že ich už nechce, že mi neverí a chce naspäť peniaze. Takto to vlastne celé začalo. Aj som jej poslala doklad o tom, že som jej už nejakú časť peňazí poslala a ona, že v poriadku, porozprávala otvorene exfarmárka s tým, že jej zákazníčka prisľúbila, že z Facebooku všetko zmaže.

V poriadku to však zjavne nebolo. „Kamarátky ma začali upozorňovať na to, že nič z webu nestiahla. Naopak ešte začala huckať ľudí proti mne, aby na mňa podali trestné oznámenie. Ale ja vedome by som v živote nikoho neokradla. Ja som verejne známa osoba, mňa všetci poznajú,“ povedala Komorová. „Sama som išla na políciu, lebo som to chcela celé vyriešiť a zrazu mi prišiel screen shot, že táto žena napísala, že rýchlo podávajte na Nikolu Komorovú trestné oznámenia, lebo uteká zo Slovenska. A ja som sedela na polícii a hovorím si, že toto je už vážne. Ja nikam neutekám pred svojimi problémami, som tu a chcem to proste riešiť. A tí ľudia, ktorým som dlžná, naspäť tie peniaze dostanú. Ale vysvetlite teraz tým ľuďom, čo sa stalo,“ dodala. 

„S niektorými som si ešte donedávna písala, ale ako sa toto celé spustilo, tak prestali odpisovať, lebo si myslia, že som klamárka a pritom nepoznajú celé pozadie. Nikto mi neverí,“ priznáva tmavovláska. 

Skutočným dôvodom, prečo toto všetko vzniklo, je vraj jej exmanžel. „Keď som s ním ešte žila, zobral mi počítač v podstate na splátky, za ktorý som ja zaplatila akontáciu a on skrátka neprežil, že som sa s ním rozišla, lebo ma otĺkal, ponižoval ma, ubližoval mi celý čas, čo bol so mnou, ubližoval mne aj mojej rodine, napadol moju mamu pred sestrami... Skrátka, zažívala som s ním katastrofálne peklo. No a zobral mi ten počítač, v ktorom som mala všetky komunikácie, maily, kontakty na ľudí, ja už som sa k ním nevedela dostať,“ vyjasnila celú situáciu známa Slovenka. 

Práve kvôli tomu sa nemohla dostať k svojmu objednanému tovaru. Nemala totiž podacie čísla objednávok, ktoré boli v spomínanom počítači a ako sama povedala, bez toho jej na pošte nikto nič do rúk nedá. „Keď som ho kontaktovala neskôr, asi o týždeň, lebo som vedela, že z toho môže byť vážny prúser, či mi môže poskytnúť údaje, ktoré sú v tom počítači, tak mi povedal, že to nebude možné, lebo bol v servise a všetko dal vymazať. Takže ja som sa k tomu už nemala ako dostať. Povedal mi, že ho to vôbec nezaujíma, že ho nezaujímajú moje problémy,“ pokračovala v rozprávaní Nikola. 

Rozchod pritom podľa jej vlastných slov prebehol bez problémov. Tie nastali až o pár dní neskôr. „Ja som si s ním normálne sadla ako človek, vysvetlila som mu veci, prečo s ním nemôžem byť, že pri ňom len trpím a mám problémy. Tváril sa vtedy, že všetko prebehlo v poriadku. ‚Jasné, Nika, nechám ťa tak, vidím, že to proste nechceš.‘ Odišiel a na druhý deň to všetko začalo,“ priblížila nám ešte stále pani Práznovská. „Začal mi vypisovať, aká som ku*va, aká som žebrota a podobné veci. Niekoľkokrát mi povedal, nech skapem do rána,“ prekvapuje exfarmárka. 

V tom čase sa so svojím ex zhodou okolností stretla v garáži. „Napadol ma tam, že on si ide pre počítač. Povedala som mu, že počkaj chvíľočku tu, opíšem si svoje veci a počítač ti dám. On nie, bledý, fialový, bársjaký, zovreté päste, hlava nehlava... Mama tam stála s malými sestrami, tie mali šok, kričali. On ma tam napadol, niekoľkokrát ma tam udrel. Kmásal tam so mnou, vytrhol mi kľúče, vbehol do bytu a tam sa to celé začalo,“ povedala nám roztraseným hlasom podnikateľka. 

„Mama mu ten počítač vytrhla z ruky, lebo vedela, že z toho bude zle...“ povedala nám Nikola a jej mama všetko dosvedčila. „Ja som chcela, aby si len opísala tie údaje, lebo som vedela, že tam má robotu a vedela som, že z toho bude problém, keď on ten počítač zoberie. K tým údajom by sa potom nedostala, k čomu sa napokon naozaj nedostala a vytrhol mi ho z ruky a napadol ju tam a udrel ju nenormálne. Na zem spadla... No ani vám nebudem hovoriť. A rovno všetko pred mojimi deťmi,“ potvrdila nám pani Komorová. „Odkedy boli spolu, ju len otĺkal a neudala ho len preto, lebo nechcela robiť zbytočné problémy,“ šokuje svojimi slovami pani Denisa. 

Nejde však vraj o prvý prípad, kedy sa u jej manžela prejavili známky agresivity. „Napríklad minulý rok som skončila v nemocnici s takouto veľkou hlavou, čo mi nalievalo vodu a pozerali na mňa, že čo sa mi stalo, že keby som prišla o 30 minút neskôr, proste môžem byť mŕtva,“ prekvapuje svojimi slovami mladá Bratislavčanka. „Zničil mi celý život. Stačí si dať do googlu, kto je Tomáš Práznovský, za čo sedel. Bol vo väzení vlastne aj za to, že tĺkol svoju bývalú,“ povedala otvorene jeho manželka. 

„25. novembra som mu napísala, že idem do wellnessu, či by ma mohol zobrať. Na to mi napísal áno. Nastúpila som do auta a už začal také reči, že čo ja idem do wellnessu a čo, hento toto.. Ja som mu povedala niečo, že Tomáš ty si už chorý, do toho som dostala takú pecku na hubu v aute, jak som sedela, prišlo mi ťažko, jak ma udrel, chytila som sa na tvári, že au, čo mi robíš a hneď som dostala podpásovku do rebier,“ prezradila Nikola. To bola podľa jej vlastných slov posledná kvapka, kedy to so svojím mužom definitívne ukončila. Ako dôkaz nám pri osobnom stretnutí prečítala správy, ktoré si s Tomášom v ten deň vymenila. 

Viac o téme: Nikola Komorová
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu