Piatok29. marec 2024, meniny má Miroslav, zajtra Vieroslava

Obvineného herca Kožku pustili z väzby: Z cely rovno na javisko a tam... Neuveríte!

Štefan Kožka sa 24 hodín po svojom prepustení z väzby objavil na divadelných doskách v hre Mata Hari. Zobraziť galériu (7)
Štefan Kožka sa 24 hodín po svojom prepustení z väzby objavil na divadelných doskách v hre Mata Hari.

BRATISLAVA - Po tom, čo sa herec Štefan Kožka (61) v utorok vyhrážal s nožom v ruke svojej manželke a jej dcére z predchádzajúceho vzťahu, polícia ho obvinila z činu týrania blízkej a zverenej osoby. Keďže prokuratúra nezažiadala o preventívnu väzbu, herec bol vo štvrtok večer prepustený z cely predbežného zadržania. A v piatok večer už stál na javisku na derniére predstavenia Mata Hari, kde ako Rudolf MacLeod v opitosti útočil na svoju ženu...

V stredu televízia Joj priniesla informáciu o policajnom zásahu v dome hercov Štefana Kožku a Zuzany Skopálovej. Umelec, ktorý rozosmieva divákov v seriáli Horná Dolná, mal na svoju manželku zaútočiť nožom. Svoju úlohu údajne zohral aj alkohol.


Vyhrážky s nožom v ruke: Herec z Hornej Dolnej opitý ohrozoval svoju ženu!


Muži zákona preto vzali Kožku do väzby a následne bol obvinený z týrania blízkej a zverenej osoby. „Obvinený od roku 2014 do dňa 8. decembra 2015 spôsoboval svojím agresívnym a vulgárnym správaním dvom ženám dlhotrvajúce psychické utrpenie, stres, ako aj strach o ich život a zdravie,” povedal v piatkovej relácii KRIMI hovorca KR PZ Bratislava Michal Szeiff.

V  tomto prípade však neprišiel od prokuratúry návrh na preventívnu väzbu, herca preto museli policajti po 48 hodinách prepustiť. Z cely vyšiel vo štvrtok o 19.45. A takmer presne o 24 hodín pripravil prekvapenie návštevníkom Novej scény.

Málokto by si totiž pomyslel, že v takejto situácii uvidí Štefana na javisku. Divadlo sa však rozhodlo uplatniť prezumpciu neviny, a tak Kožka, ktorý pôvodne ani žiadnu alternáciu nemal, odohral v piatok derniéru hry Mata Hari.

Pre divákov to však musel byť veľmi mrazivý zážitok. Najmä, keď ako Rudolf MacLeod začal pred ich očami v opitosti ohrozovať svoju manželku v podaní Sisy Sklovskej. Za podobné správanie mu totiž v realite hrozí 3 – 5 rokov za mrežami. Zrejme aj preto sa na záver nezúčastnil tradičnej klaňačky s ostatnými kolegami.

Samotný herec samozrejme v tejto situácii veľmi zhovorčivý nie je. „Viete čo, tam sa vám vôbec nebudem vyjadrovať. Lebo keby ste si radšej objektívne zistili a neuvádzali hlúposti,” povedal pre televíziu Joj. Následne mu však redaktorka poslala správu s tým, že jej informácie pochádzajú z oficiálnych zdrojov. „Ďakujem za váš postoj, ale nemienim pretriasať moju ťažkú rodinnú situáciu v médiách. Prepáčte. S úctou ŠK,” odpísal Kožka.

VIDEO: Štefan Kožka v piatok večer na javisku Novej scény

stefan kozka, mata hari

 

Viac o téme: Štefan Kožka
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu