Sobota20. apríl 2024, meniny má Marcel, zajtra Ervín

Odhalenie českého MEGA podvodu: Takto oklamali celý svet!

Dvojník Haris v porovnaní s originálnym Jimom Carreym. No istá (veľmi malá) podoba tam je... Zobraziť galériu (8)
Dvojník Haris v porovnaní s originálnym Jimom Carreym. No istá (veľmi malá) podoba tam je... (Zdroj: stream.cz)

PRAHA - Azda každý začiatkom roka zachytil škandál, ktorý sa odohral na odovzdávaní výročných filmových cien Český lev. Podľa organizátorov totiž na pódiu počas večera vystúpil samotný hollywoodsky herec Jim Carrey. Išlo však len o veľký podvod a namiesto slávneho komika sa na akcii objavil dvojník. Za všetkým stojí moderátor Kamil Bartošek (30) a takmer 9 mesiacov po všetkom sa rozhodol vyjsť s pravdou von. Takto to celé bolo!

Začiatkom roka zaplnili svetové médiá informácie o megapodvode, ktorý sa stal na odovzdávaní filmových cien Český lev. Organizátori totiž verili, že na pódiu počas galavečera vystúpil Jim Carrey. A hoci sa česká hviezda večera na tú americkú veľmi nepodobala, kompetentní napriek tomu všetkých presviedčali, že to bol NAOZAJ ten slávny herec. 


Česká hanba: Zlého dvojníka vydávajú za svetovú hviezdu! 


Išlo však len o dobre premyslený podvod, ku ktorému sa napokon vyjadril aj samotný Jim Carrey. „Pozrite! Som zaujímavejší ako Oscary, a to sedím v kresle a jem lupienky. Môj duch neostane nepovšimnutý,“ napísala na sociálnu sieť Twitter skutočná filmová hviezda. 


Megapodvod z Českých levov má dohru: Reagoval aj sám Jim Carrey!


A dnes, po takmer 9 mesiacoch od škandálu, sa podvodníci, ktorí za tým celým stáli, rozhodli vyjsť s celou pravdou von. Za „tajnou akciou“ stál moderátor Kamil Bartošek alias Kazma a pripravoval ju dlhý jeden mesiac. Stálo to veľa síl a námahy... No v neposlednom rade išlo o dobré známosti a kvalitne premyslený plán. 

„Ako prvé sme potrebovali mať meno a dobré alibi, lebo s takou bandou problémových týpkov, ako sme my, by sa nikto nebavil,“ začal svoje priznanie Kazma. Spolu so svojimi pomocníkmi sa preto spikol s produkčnou firmou, ktorá je v Česku známa práve tým, že natáča zahraničné reklamy. „Podarilo sa nám ich presvedčiť, aby pre nás predstierali, že v Prahe práve natáčajú reklamu s Jimom Carreym,“ povedal.

A potom už išlo všetko ako po masle. Na verejnosť sa dostali falošné paparazzi fotky dvojníka Harisa, na ktorých grafici navyše nahradili jeho tvár záberom pravého Carreyho. Podarilo sa im prehovoriť dokonca aj viacerých moderátorov z českých rádií, aby o reklame s americkou hviezdou hovorili vo vysielaní. 

Po týchto predprípravách už podvodníci dohadovali účasť Jima Carreyho na galavečere. A organizátori Českého leva boli takí nadšení, že pristúpili dokonca aj na požiadavku, že americkej hviezde rezervujú oddelenú lóžu. Ide pritom o najlukratívnejšie miesto, ktoré býva rezervované pre tých najvyšších českých predstaviteľov už niekoľko mesiacov vopred. 

Jediný zádrh nastal v momente, keď režisér prenosu chcel hovoriť s agentom Jima Carreyho. No aj to sa im podarilo vyriešiť – jednoducho poprosili svojho amerického kamaráta Johna, aby sa zaňho vydával. A prešlo im to... Dokonca neprekážalo ani to, že falošný komik nevedel ani ceknúť po anglicky. Aj tu sa totiž podvodníci vynašli a všetkým povedali, aby sa s hviezdou vôbec nerozprávali. Problém vyriešený! 

Krátko pred samotným galavečerom musel ešte podvodník absolvovať niekoľkohodinové líčenie u profesionálnych filmových maskérov. Dôvod? „Jim Carrey má cez 50, náš dvojník len 27. Spravili sme preto odliatok jeho tváre a chalani zo špeciálnych efektov týždeň pracovali na maske, ktorá by podľa reálnych rysov Jima Carreyho urobila nášho Harisa starším,“ povedal Kazma. 

Následne sa už dialo všetko to, čo sme mohli vidieť v televízii. Veľký rozruch, dvojníkov výstup na pódiu, organizátori presvedčení o tom, že mali v priamom prenose hollywoodsku hviezdu, nechápavo pozerajúci diváci a svetová „sláva“. No treba uznať, skutočne dobre premyslený podvod. 

Viac o téme: Jim Carrey
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu