Piatok19. apríl 2024, meniny má Jela, zajtra Marcel

Veľké novinky na Jojke: Halooo, toto myslíte vážne?!

Televízia Joj chystá pre divákov novinky. Zobraziť galériu (5)
Televízia Joj chystá pre divákov novinky. (Zdroj: TV JOJ)

BRATISLAVA - Déjà vu?! Slovenské televízie v týchto chvíľach už definitívne uzatvárajú svoje plány pre rok 2016. Na verejnosť sa už dostali aj prvé informácie o zámeroch Jojky. Televízia plánuje nasadiť niekoľko nových slovenských seriálov a divákov má potešiť aj veľkou šou. Program na budúci rok vyzerá naozaj sľubne, ale... Má to celé jeden veľký háčik.

Záver roka sa pomaly blíži, a preto televízie v týchto chvíľach už naplno pracujú na zostavení svojich plánov pre rok 2016. Na verejnosť sa pred pár dňami dostali prvé informácie o programovej štruktúre, ktorú na budúci rok naplánovala Jojka.

Podľa brožúry, prostredníctvom ktorej televízia na Kolibe odhalila klientom svoje zámery, by najväčšia konkurencia Markízy mala priniesť divákom viacero autorských seriálov, či dokonca veľkú šou s rozmermi galavečera. 

No hoci má ísť o novinky z pera ich vlastných tvorcov, úplne novo tieto projekty teda nevyzerajú. Práve naopak, diváci môžu mať pri ich sledovaní pocit déjà vu – veď takmer každý z nich sa podobá na niečo, čo tu už v minulosti bolo. 

Zoberme si napríklad seriál Deň za dňom. Ten samotná televízia prirovnáva k legendárnemu Krok za krokom. Napokon, už pri názve sa Jojka zjavne inšpirovala americkým sitkomom. Podobný je aj charakter počinu, kde pod jednou strechou žije jedna veľká rodina. 

Americkými kolegami sa jojkárski scenáristi nechali zrejme inšpirovať aj pri tvorbe seriálu ZOO. Zatiaľ čo hlavná mužská postava, ktorú televízia prirovnáva k MacGyverovi, je dobrodružná, akčná a energická, ženská polovička je naopak ako vedkyňa príliš racionálna, puntičkárska a analytická. Tiež sa vyhýba dobrodružstvám a akémukoľvek riziku. 

„Medzi Dominikou a Petrom vzniká veľa komických nedorozumení, slovných výmen či malých podrazov v práci, ale zároveň silné erotické a ľúbostné napätie,“ odhaľuje televízia. Mnohí diváci si tak v novinke nájdu hneď niekoľko spoločných znakov so seriálom Kosti. Tam tiež vystupuje strohá vedkyňa, ktorá sa napokon dala dokopy s mužným detektívom. A aj začiatky ich vzťahu sprevádzalo veľa slovných výmen, no aj veľmi silné erotické napätie. 

Ďalší seriál sa volá Prázdniny. Hlavná myšlienka počinu je v tom, že traja bratranci strávia leto so svojimi deťmi na zdedenej chalupe na Kopaniciach. „Otcovia však nie sú zvyknutí tráviť taký dlhý čas sami s deťmi, preto s nimi zažijú leto, na ktoré nikto z nich nikdy nezabudne,“ znie popis od Jojky. Čo vám to pripomína? No predsa legendárnu komédiu S tebou mě baví svět. 

A bez inšpirácie z minulosti nevznikla ani nová veľká šou s názvom Horúčka sobotnej noci. Tú Jojka prirovnáva hneď k viacerým legendárnym formátom, za všetky spomeňme Televarieté. 

Otázkou je, či išlo zo strany Jojky o správny krok, alebo si týmto televízia skôr zavarila. Každý jeden z legendárnych počinov, na ktoré sa ich diela podobajú, sa totiž pred rokmi tešil obrovskému úspechu. Niektoré už Slováci poznajú doslova spredu aj zozadu. Je preto vysoko pravdepodobné, že diváci budú novinky porovnávať s ich slávnejšími predchodcami. A to by v konečnom dôsledku mohlo televízii výrazne uškodiť... 

Viac o téme: Televízia Joj
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu