Štvrtok18. apríl 2024, meniny má Valér, zajtra Jela

Konflikt Kvety Horváthovej v Markíze: Zosmiešnili ju pred rokom a dnes... Spravili jej to zas!

Z Kvety Horváthovej si zas urobili srandu. Zobraziť galériu (6)
Z Kvety Horváthovej si zas urobili srandu. (Zdroj: TV MARKÍZA)

BRATISLAVA - Minulý rok rezonoval v médiách konflikt, ktorý zapríčinila prvá epizóda markizáckej relácie Kredenc. Moderátorke Kvete Horváthovej (37) totiž vadilo, že ju tvorcovia zábavnej šou nazvali Krepkou. V reprízovanej časti sa preto táto scénka už neobjavila a v ďalšej epizóde bola blondínka už premenovaná na Fretku. Po dlhšej prestávke sa však zábavná šou opäť vrátila na televízne obrazovky... A všetko je po starom - blondínku opäť nazývajú menom, kvôli ktorému bol kedysi veľký problém.

Azda nikomu minulý rok neunikol konflikt, ktorý v Markíze vznikol hneď po odvysielaní prvej epizódy zábavnej šou Kredenc. Moderátorkám Zlatici Puškárovej a Kvete Horváthovej totiž vadili scénky, v ktorých ich parodovala herečka Petra Polnišová. Zatiaľ čo prvej zo spomínaných prekážali zábery, v ktorých sa objavil „jej syn“, farmárke zas vadilo, že ju tvorcovia nazvali Krepkou. 


Dusno v Markíze: Horváthová a Puškárová sú naštvané!


V reprízovanej časti sa preto tieto scénky už neobjavili a v ďalšej epizóde sa krátkovlasá blondínka dočkala aj nového mena. Otec relácie Dano Dangl dal moderátorke prezývku Fretka. „Meno sme vymýšľali my kredencáci. Kvetke údajne vadilo, že osoba jej podobná sa volá Krepka, tak sme vyšli v ústrety a premenovali ju,“ vysvetlil nám vtedy scenárista projektu Dangl. 

No nebolo to práve najšťastnejšie riešenie. Toto malé kožušinové zviera je totiž domestikovanou formou tchora, ktorý je známy svojím špecifickým zápachom. V prípade prezývky sa tak Kveta dostala rovno z blata do kaluže. V každom prípade ale Horváthová dosiahla svojho a v projekte si vydupala nové meno... 


Dusno v Markíze kvôli Kvete Horváthovej: Otvorená vojna s moderátorkou! 


No dnes je už všetko opäť v starých koľajach. Po dlhej prestávke sa v pondelok na obrazovky Markízy vrátil Kredenc. A spolu s ním aj parodovaná reality šou Karma s moderátorkou, ktorá sa nevolá Fretka, ale presne tak, ako to Horváthová nemá rada, teda KREPKA. Meno, ktoré blondínke tak veľmi vadilo, opäť počuť z televíznej obrazovky. 

Oslovili sme preto v tejto súvislosti samotného scenáristu Dana Dangla s otázkou, prečo sa v Kredenci vrátili k pôvodnej prezývke, s ktorou bol problém. „Viete čo? Ani sme nad tým neuvažovali, lebo po tej silvestrovskej epizóde, kde sa používali obidve verzie, to pre nás stratilo opodstatnenie sa nad tým nejako zamýšľať,“ povedal pre Topky.sk zabávač, ktorý tvrdí, že si doposiaľ s Kvetou konflikt špeciálne nevysvetľovali. Keďže však moderátorka minulý rok prijala pozvanie účinkovať v silvestrovskom špeciáli, myslí si, že je už medzi nimi všetko v poriadku.

Napokon aj u samotných divákov sa meno Krepka pri parodovanej Horváthovej osvedčilo. Žiadne iné totiž už nebrali do úvahy. „No veď aj to. Ale priznám sa, že keď som to písal, tak prvé, čo mi napadlo, bola Krepka. Mali sme dlho prestávku a nikto to neriešil, takže mi to prišlo logické,“ dodal Dangl k tomu, prečo v nových častiach opäť použil spornú prezývku. Aj samotná Kveta sa teraz už tvári, že je všetko v maximálnom poriadku a zatiaľ čo minulý rok sa s Krepkou nevedela zmieriť, aktuálne už toto meno údajne nerieši. Dokonca tvrdí, že s Danom si celú situáciu už vysvetlila... Zaujímavé, že on tvrdí opak. 

V pondelkovej časti zábavnej šou Kredenc sa parodovaná postava Kvety Horváthovej opäť volala Krepka.
Zobraziť galériu (6)
V pondelkovej časti zábavnej šou Kredenc sa parodovaná postava Kvety Horváthovej opäť volala Krepka.  (Zdroj: TV MARKÍZA)

Viac o téme: Kveta HorváthováKredencDaniel Dangl
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu