Sobota20. apríl 2024, meniny má Marcel, zajtra Ervín

Sklamanie pre markizácke hviezdy: Kedysi boli na vrchole a dnes...

Patrik Švajda a Zlatica Puškárová sú dlhoročnými tvárami Televíznych novín Zobraziť galériu (5)
Patrik Švajda a Zlatica Puškárová sú dlhoročnými tvárami Televíznych novín

BRATISLAVA - Toto asi nečakali! Televízia Markíza bola kedysi jasnou jednotkou na mediálnom trhu. Posledných pár rokov jej Jojka už výraznejšie šliape na päty, v Záhorskej Bystrici sa však stále mohli spoliehať na najsledovanejšie Televízne noviny so svojimi moderátorskými hviezdami. Tohtoročný september ale v tomto smere pre nich bohužiaľ znamenal pád z vrcholu.

Sledovanosť televíznych staníc v našom stále modernejšom svete už nie je to, čo bývala. Ľudia majú stále novšie a novšie spôsoby, ako sa okamžite dostať k správam či zábave. Preto je aj konkurenčný boj poriadne tuhý – na našom trhu to vidno na spôsobe, ako Markíza a Joj neustále menia program podľa krokov svojho rivala. 

Kedysi bola Záhorská Bystrica jednoznačnou líderkou, v posledných rokoch sa však už rozdiel medzi stanicami pomaly stiera. Žlto-modrí sa ale ešte stále mohli spoľahnúť na obľúbenosť svojich Televíznych novín. Ide doslova o vlajkovú loď ich programu a moderátori hlavných správ vždy patrili k tým najväčším hviezdam. 

V uplynulom období však opakovane došlo k niečomu pred pár rokmi ešte neslýchanému. Jojkárske spravodajstvo totiž dokázalo v sledovanosti preskočiť svoju konkurenciu. Priebežne o tom počas septembra informoval portál mediaboom.sk. 

K prvému výraznejšiemu výkyvu došlo v polovici mesiaca, neskôr dokonca dokázali Noviny pritiahnuť viac divákov ako Televízne noviny až päťkrát za jeden týždeň. Markizácke spravodajstvo párkrát pokorila aj relácia Krimi. Stalo sa tak aj v úplne posledný deň uplynulého mesiaca. „September bol pre televíziu naozaj úspešný – v dôležitom slote od 19:00 do 20:30 hod. JOJka viackrát predbehla svoju konkurenciu,” potvrdili nám aj na Kolibe. 

Markíza má teda nad sebou jemne zdvihnutý varovný prst. Nie je však vylúčené, že v ďalšom mesiaci bude opäť jednotkou s výraznejším náskokom. V televíznom biznise totiž nič nie je isté do budúcnosti a situácia sa neustále mení. Ktoré správy sú obľúbenejšie u vás? 

Viac o téme: Televízne novinyNoviny
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu