Štvrtok25. apríl 2024, meniny má Marek, Marko, Markus, zajtra Jaroslava

Na Slovensku máme novú miss: Víťazka netradičnej súťaže má len 16 rokov!

Miss Folklór Petra Lenárová Zobraziť galériu (9)
Miss Folklór Petra Lenárová

VÝCHODNÁ - Nová súťaž krásy! Historicky prvou celoslovenskou Miss Folklór sa uplynulý víkend stala iba 16-ročná Petra Lenárová z Banskej Bystrice. V hlasovaní o tom rozhodli priamo diváci v amfiteátri vo Východnej. Prvou vicemiss je Kristína Chowaniecová z Bratislavy a s tesným odstupom titul druhej vicemiss získala Iveta Mihoková z Michaloviec.

Slovensko má ďalšiu súťaž krásy, po prvýkrát sa u nás volila Miss folklór. Víťazstvo pripadlo 16-ročnej ryšavke. „Samozrejme som rada, že sa mi to podarilo vyhrať. Určite to poteší,” uviedla nová kráľovná Petra Lenárová pôvodne z Čerína pri Banskej Bystrici.

Študentka bilingválneho gymnázia si podľa vlastných slov však viac ako víťazstvo váži vôbec možnosť takejto akcie zúčastniť. „Určite mi ostanú skvelé zážitky. A šaty s korunkou,” dodala s úsmevom. Ako víťazka totiž získala špeciálne zhotovenú kvetovanú korunku – partu z dielne Sandry Polákovej a modrotlačové spoločenské šaty od módnej návrhárky Jany Gavalcovej.

O celkovom poradí rozhodovalo viac ako 300 divákov na nultom ročníku Miss Folklór. Hlavná organizátorka podujatia Barbora Palovičová bola s priebehom spokojná. „Samozrejme, že chybičky by sa našli, ale celkovo to bolo presne, ako som si predstavovala. Uvoľnená atmosféra, žičliví diváci a jedinečná propagácia slovenskej ľudovej kultúry,” uviedla.

A do budúcnosti má so súťažou veľké plány. „Tento rok sme všetko pripravili v princípe za tri mesiace. Máme však vyššie ambície. Budúci rok to bude ešte lepšie a dúfam, že aj v priamom televíznom prenose. Veď čo môže byť krajšie ako krásne ženy v slovenských krojoch. Verím, že sa z tejto súťaže stane podobná silná tradícia, ako napríklad festival vo Východnej, Detve, či na Myjave,” uzavrela Palovičová.

Viac o téme: VýchodnáMiss Folklór
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu