Štvrtok25. apríl 2024, meniny má Marek, Marko, Markus, zajtra Jaroslava

Záhadná smrť speváka (†30) z markizáckeho Hlasu: Nejasnosti okolo úmrtia... Ako sa mu to mohlo stať?!

Davida Weingartnera našli v sobotu večer mŕtveho.  Zobraziť galériu (5)
Davida Weingartnera našli v sobotu večer mŕtveho.

CHOMUTOV - Český, ale aj slovenský hudobný svet cez víkend šokovala správa o úmrtí mladého rockera Davida Weingartnera (†30). Ten sa pred tromi rokmi dostal do povedomia našej verejnosti vďaka účinkovaniu v markizáckej šou Hlas Česko Slovenska. Jeho bezvládne telo našiel náhodný okoloidúci v potoku. Úmrtie speváka je zatiaľ opradené záhadami.

Záver uplynulého týždňa u našich západných susedov poznamenala tragická udalosť. Len 30-ročný spevák David Weingartner, ktorý sa do povedomia verejnosti dostal vďaka účinkovaniu v markizáckej šou Hlas Česko Slovenska, či českej talentovej súťaži Robin Hood, už nie je medzi živými. 


Spevák (†30) z markizáckeho Hlasu je mŕtvy: Našli ho v rieke! 


Ako informoval portál blesk.cz, v sobotu našiel náhodný okoloidúci muzikantovo bezvládne telo, ako pláva na hladine rieky Chomutovka v Chomutove. Žiaľ, pomôcť mu nedokázala ani rýchlo zavolaná pomoc a niekoľkominútová resuscitácia, lekár už iba konštatoval smrť. Zároveň však vylúčil cudzie zavinenie. Hudobníkovo úmrtie je preto zatiaľ zahalené obrovským rúškom tajomstva. 

Veď hoci cez víkend v našich krajinách vládli tropické horúčavy, kvôli osvieženiu by David k Chomutovke určite nešiel – táto riečka totiž na kúpanie vhodná nie je. Ide skôr o menší potok, v ktorom sa plávať ani nedá. Je teda možné, že spevák do vody spadol náhodou, pričom sa zranil a nedokázal si sám pomôcť. A skôr, ako si ho niekto stihol všimnúť, sa bohužiaľ utopil. 

Pod tragédiu sa mohol podpísať aj alkohol. Sám Weingartner totiž v minulosti priznal, že ako pravý rocker žil v štýle „sex, drogy a rokenrol“. Až vďaka partnerke vraj začal žiť usporiadanejším životom. Začiatkom mája však evidentne prežil bolestný rozchod.

Svedčí o tom veľavravný status, ktorý si zverejnil na sociálnej sieti. „Znovu sa začať báť skúsiť vysloviť a počuť frázu ‚Milujem Ťa!‛. Stáť rovnými nohami na zemi a vedieť, že láska je choroba! ...že byť milovaný je to najväčšie zlo a nešťastie, čo ma môže postretnúť,“ zneli úvodné vety príspevku, na ktorý jeho blízki reagovali otázkou, či opäť trpí depresiami. 

Vynára sa preto aj možnosť samovraždy. Pre takýto čin by si však zrejme vybral úplne iné miesto a nie plytký potok s tridsiatimi centimetrami vody. Zatiaľ sa teda ako najpravdepodobnejšia príčina jeho úmrtia javí nešťastná náhoda. 

Smutnú udalosť snáď objasnia muži zákona, ktorí sa prípadom intenzívne zaoberajú. „Akým spôsobom sa do vody dostal, naďalej policajti vyšetrujú. Presnú príčinu jeho úmrtia určí nariadená súdna pitva,“ prezradila v sobotu chomutovskému denníku krajská policajná hovorila Veronika Hyšplerová. Viac sme od mužov zákona nezistili ani v nedeľu. Podľa českého Blesku si rodina neželá, aby polícia zverejnila bližšie informácie.

Smutná udalosť zasiahla širokú hudobnú obec aj fanúšikov. Tí doslova zahltili spevákov profil na Facebooku fotkami a neveriacimi komentármi. Rodina si však údajne takéto prejavy sústrasti nepraje a Davidových známych požiadala, aby fotky a kondolencie vymazali. 

VIDEO: Davidovo vystúpenie v Hlase Česko Slovenska

Viac o téme: Hlas Česko Slovenska
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu