Sobota20. apríl 2024, meniny má Marcel, zajtra Ervín

Potupný koniec Modrého z neba u našich susedov: Z výslnia rovno na dno!

Česká obdoba relácie Modré z neba sa u našich západných susedov na obrazovkách dlho neudržala. Zobraziť galériu (5)
Česká obdoba relácie Modré z neba sa u našich západných susedov na obrazovkách dlho neudržala. (Zdroj: Archív ČT)

PRAHA - Koniec snívania! Od začiatku roka sa na obrazovkách Českej televízie vysielala relácia Kousek nebe. Tá sa vyrábala podľa markizáckeho Modrého z neba. No zatiaľ čo naša verzia relácie sa dočkala obrovského úspechu a diváci si ju mohli vychutnávať takmer 6 rokov, jeho česká podoba už taký záujem nezaznamenala. Práve naopak - stačilo pol roka a prišiel potupný koniec.

Relácia Modré z neba sa na obrazovkách televízie Markíza tešila dlhé roky obrovskej obľube divákov. Aj preto sa naši západní susedia rozhodli, že si tento formát požičajú a nahradia ním Poštu pre teba. ​No už po polroku vysielania prišiel potupný koniec


Pošta pre teba končí: Nahradí ju »Modré z neba«!


U nás sa pritom program objavoval na obrazovkách takmer 6 rokov. Je preto pochopiteľné, že Česi mali od svojej verzie pod názvom Kousek nebe veľké očakávania. Namiesto toho však prišlo obrovské sklamanie. Relácia sa totiž vôbec neujala a už po necelých 6 mesiacoch ho Česká televízia stiahla z vysielania. Programu vraj chýbali emócie. „Bolo natočených 22 dielov a ďalšia sezóna nie je plánovaná,“ potvrdil PR manažér Michal Prokeš. 

No nie je to prvý prípad, čo rovnaká relácia, ktorá sa vysiela aj na našich obrazovkách, má v Čechách oveľa horšiu sledovanosť. Menší úspech v porovnaní s našou verziou mala napríklad už spomínaná Pošta pre teba. Veď zatiaľ čo u nás sa vysielala dlhých 11 rokov, na obrazovkách Českej televízie vydržala o 5 rokov kratšie.

Podobný osud postihol aj reality šou Farma. Tá u nás láme rekordy v sledovanosti a na obrazovky sa vracia už so šiestou sériou. No za riekou Morava nezaujala ani tá prvá a ďalšie sa nenakrúcali. Nuž, zdá sa, že naši bratia majú jednoducho úplne iný vkus, čo sa týka televíznych programov. 

Viac o téme: Modré z neba
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu