Štvrtok28. marec 2024, meniny má Soňa, zajtra Miroslav

Smrť Magdy Pavelekovej: Čo predchádzalo úmrtiu legendy!

Magda Paveleková v pondelok ráno zomrela. Zobraziť galériu (6)
Magda Paveleková v pondelok ráno zomrela. (Zdroj: SITA, TASR)

BRATISLAVA - Všetkých sa stránila! Komediálna herečka Magda Paveleková (†84) v pondelok ráno nečakane zomrela. Správa o jej smrti zasiahla nielen širokú verejnosť, ale najmä jej blízkych a tiež najlepšiu kamarátku, speváčku Gizku Oňovú (66). Tá nám prezradila, čo prechádzalo smrti legendárnej umelkyne. Vždy usmiata Majda vraj mesiac pred koncom už s nikým nekomunikovala.

Hneď v úvode týždňa našou krajinou otriasla veľmi smutná správa – legendárna herečka Magda Paveleková v pondelok nečakane zomrela. Podľa informácií, ktoré sa nám podarilo zistiť, krátko po štvrtej hodine ráno k nej bola privolaná sanitka, no zdravotníkom sa umelkyňu už bohužiaľ nepodarilo oživiť. 


Energická Magda Paveleková zomrela: Rol a pol po manželovej smrti!


S jej stratou sa ťažko vyrovnávajú nielen tí najbližší, ale aj fanúšikovia a v neposlednom rade aj najlepšia kamarátka Gizka Oňová. Práve tá pri komičke stála aj v čase, keď jej zdravotné problémy už neumožňovali chodiť bez opory. No v úplne posledných chvíľach Pavelekovej života už dvojica nebola taká nerozlučná.

Ako nám totiž speváčka prezradila, hoci sa herečka vždy rada stretávala s kamarátkami, uplynulý mesiac sa všetkých stránila a čas trávila len so svojou najbližšou rodinou. „Rozmýšľam, prečo mi Majda posledný mesiac nezdvíhala telefón. A nie len mne, ale aj iným. Rozmýšľam a pokúšam sa to nejako pochopiť,“ povedala nám televízna svokra.

No pre Magdino konanie má zároveň aj pochopenie. „Keď sa pozriem na svojho chorého otca, tak sa ani nečudujem. Títo ľudia, ktorí majú bolesť, aj určitý vek, tak majú právo na také zvláštne obdobie, ktoré nemusia nikomu vysvetľovať. Ale som trochu smutná, že to nemám vysvetlené... Že mi nebrala telefón,“ priznala Oňová, ktorá v minulosti s Pavelekovou napísala dve kuchárske knihy. 

Herečka v posledných rokoch bojovala s viacerými ťažkosťami, ktoré sa mohli podpísať na jej smrti. „Opúchali jej nohy, kĺb mala menený pred tromi rokmi. Diagnózu neviem povedať, lebo tam bolo toho už viacej, takže neviem dôvod, prečo odišla. Proste mala už pekný vek a strašne zmysluplný. Pred piatimi rokmi ešte v divadle vo veľkom zdvíhala nohy, všetko bolo v poriadku a potom... Asi toľko mala súdené, že toľko tu mala byť na tomto svete,“ vysvetľuje si Gizka. 

Tá v marci prišla o 83-ročnú mamu Máriu a teraz o dlhoročnú kamarátku v takmer rovnakom veku. „Odteraz sa aj ja na tieto veci  budem pozerať s veľkou pokorou a prijímať tieto veci tak, ako sú, lebo nemôžeme proti nim aj tak nič urobiť. Toto bol jej určený čas a nechala vážne obrovskú stopu, či už v umeleckom svete alebo v kruhu svojich kamošiek. Budeme na ňu spomínať všetci,“ povedala nám repeťáčka, ktorá legendu pred rokmi zastúpila v muzikáli Mníšky. „Veľa som sa od nej naučila, bolo to priateľstvo, ale aj kolegiálny vzťah niekoľko desaťročí. Aj zlé veci sa udejú niekedy v živote, ale na zlé sa veľmi rýchlo zabúda a budem spomínať na ňu ako na veľký vzor, aj čo sa týka osobného života, ale aj profesijne. Bude mi chýbať, určite mi bude chýbať,“ dodala na záver zronená umelkyňa.

Viac o téme: Magda PavelekováGizka Oňová
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu