Piatok29. marec 2024, meniny má Miroslav, zajtra Vieroslava

Pociskovej plač kvôli Ďurovčíkovi: Je definitívny KONIEC!

Nela Pocisková definitívny koniec muzikálu Ô​smy svetadiel znášala veľmi ťažko. Zobraziť galériu (20)
Nela Pocisková definitívny koniec muzikálu Ô​smy svetadiel znášala veľmi ťažko. (Zdroj: Topky.sk)

BRATISLAVA - Smútok a bolesť! Presne tieto pocity prežívala počas uplynulého víkendu Nela Pocisková (24). Talentovaná brunetka totiž odohrala úplne posledné predstavenie muzikálu Jána Ďurovčíka (44) Ô​smy svetadiel. Definitívny koniec štvorročného projektu herečku zasiahol tak veľmi, že nevedela prestať plakať. V úplnom závere mala dokonca problém cez zúfalý plač odspievať niektoré piesne. Dielo totiž vzniklo v čase herečkinho vzťahu s režisérom a bolo venované práve jej.

Nela Pocisková sa nikdy netajila tým, že divadlo je jej srdcovou záležitosťou. Na doskách, ktoré znamenajú svet, sa cíti doslova ako ryba vo vode, čo napokon dokázala už v mnohých slovenských muzikáloch. S tým úplne najúspešnejším sa ale cez víkend musela nadobro rozlúčiť. V sobotu večer sa totiž konala slávnostná derniéra Ôsmeho svetadielu od Jána Ďurovčíka.


Bolestné chvíle pre Ďurovčíka: Po rokoch ohlásil koniec! 


Herečku tento moment naozaj zasiahol. Na pódiu nedokázala zastaviť žalostný plač a kvôli slzám mala dokonca problém s odspievaním záverečných piesní. Definitívny koniec dlhoročného projektu predýchavala naozaj ťažko. Dalo by sa dokonca povedať, že úplne najhoršie zo všetkých účinkujúcich.  

„Mne je smutno, nebudem sa na nič hrať. Nemôžem tomu uveriť a neviem, kedy si to uvedomím, že to teda naozaj končí. Ja som rada, že som to zvládla vôbec, lebo pre mňa to bol obrovský emočný zážitok, vypätie a masaker, ako sa hovorí,“ povedala nám Nela.

Zároveň priznala, že toto predstavenie malo pre ňu väčší než len pracovný význam. „Mám tento muzikál ako spojenie všetkého. Pre mňa je to osobná záležitosť, pre mňa je to úžasná hudba, úžasný dej, kolegovia, s ktorými sme to skúšali... A to proste nejde, to sa nedeje, to sa jednoducho nemôže...“ netajila pohnutie mladá umelkyňa.  

V čase, keď Ôsmy svetadiel vznikal, Pocisková ešte tvorila pár s Ďurovčíkom. A práve tu sa skrýva dôvod, prečo jeho koniec znášala tak ťažko. „Bol to obrovský kus môjho života a vnímam to ako zlom. Ja som vlastne ešte v tom čase bola s Janom a ten muzikál... Ono to blbo znie z mojich úst. Proste je to dosť silné pre mňa,“ povedala nám herečka. Najprv trochu zahmlievala, no neskôr otvorene priznala, prečo práve toto dielo vníma inak ako tie ostatné. „Ono ten muzikál bol vlastne venovaný mne, takže v tomto to je pre mňa veľmi silné,“ prezradila nám.

Muzikál Ôsmy svetadiel je suverénne najúspešnejším slovenským muzikálom, ktorý pochádza z dielne režiséra Jána Ďurovčíka. Titul zaznamenal obrovský úspech aj u našich západných susedov. Tí ho označili za dielo, ktoré zmenilo pohľad na muzikál v Česko-Slovensku a pri premiére ho odmenili 30-minútovým standing ovation. 

Viac o téme: Nela PociskováJán Ďurovčík
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu