Sobota20. apríl 2024, meniny má Marcel, zajtra Ervín

Panelák po 7 rokoch definitívne SKONČIL: Šokujúce slová od otca seriálu!

Andy Kraus neľutuje, že Panelák skončil. Zobraziť galériu (4)
Andy Kraus neľutuje, že Panelák skončil. (Zdroj: Topky.sk)

BRATISLAVA - Toto čakal málokto! Dlhodobý úspech Paneláku môžeme bez debát pripísať otcovi seriálu Andymu Krausovi (47). Ten sa celé roky staral o osudy postáv a dejové zápletky, ktoré zakaždým dokázali k obrazovkám prilákať množstvo divákov. Príbeh o bratislavskej bytovke robil scenáristovi spoločnosť viac ako sedem rokov - o to väčším prekvapením sú jeho slová spojené s definitívnym koncom jeho diela.

Televízia Joj v marci ohlásila definitívny koniec Paneláku. Po viac ako siedmich rokoch vysielania si diváci mohli včera večer vychutnať úplne poslednú časť tohto obľúbeného seriálu. 


Šok z Jojky: Náhly koniec Paneláku... Po 7 rokoch ho zrušili! 

Diváci sa búria: Jojka čelí ohromnej vlne kritiky!


No hoci mnohí Slováci záverečnú epizódu oplakali, samotný otec projektu, scenárista Andy Kraus, nie. Ten, ako nám prezradil v rozhovore, sa prekvapivo z jeho konca teší. „Ja som rád, že sme to urobili. Teda, keď už sa to malo urobiť, tak že sa to spravilo, keď ten Panelák ešte funguje a má svojich divákov,” povedal nám. 

Dôvodom je aj fakt, že kvôli tomuto seriálu nemal čas na iné projekty. Rozhodnutie o ukončení mu tak prakticky prinavrátilo stratenú voľnosť. „Vážne som nemal čas na iné projekty, keď som robil Panelák, takže z tohto pohľadu, keď sa snažím nájsť tie pozitíva, tak toto sú tie základné – mám čas na iné projekty a seriál končí možno nie v najlepšom, ale určite v dobrej forme,“ uviedol pre Topky.sk Kraus. 

Aktuálne už Andyho naplno zamestnávajú jojkárske Dvojičky, takže na akýkoľvek smútok v týchto chvíľach ani len nepomyslí. „Momentálne už pracujem na novom projekte, tak nemám veľmi čas chytiť nejaké melancholické nálady,“ povedal nám tvorca.

Ako priznal, bez emócií prebiehalo aj písanie úplne posledného dielu. „Keď sme tú poslednú časť dopísali, tak to ešte nebola pre mňa taká tá bodka, čo sa týka Paneláku. Lebo ešte sa vyrábalo, strihalo, ešte stále sa okolo toho riešili nejaké veci, takže z toho dôvodu som to nejako extra neprežíval. Necítil som takú tú nostalgiu,“ vysvetlil nám scenárista. Ktovie teda, či podobne flegmaticky reagoval aj včera, keď si na obrazovkách pozrel definitívny záver svojho sedemapolročného televízneho „dieťaťa“. Pretože pohľad na koniec dlhoročného projektu dokáže zamávať aj s poriadne silnými povahami. 

Viac o téme: PanelákAndy Kraus
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu