Sobota20. apríl 2024, meniny má Marcel, zajtra Ervín

Vojna kvôli Búrlivému vínu: Nečakaná reakcia z Markízy na kritiku divákov!

Po tvrdej kritike zo strany divákov na seriál Búrlivé víno prišla nečakaná reakcia priamo z Markízy. Zobraziť galériu (6)
Po tvrdej kritike zo strany divákov na seriál Búrlivé víno prišla nečakaná reakcia priamo z Markízy. (Zdroj: TV MARKÍZA)

BRATISLAVA - Pustila sa do nich! Seriál Búrlivé víno patrí k najsledovanejším slovenským seriálom súčasnosti. V poslednom období však čelí čoraz väčšej kritike zo strany divákov. Tí na fanúšikovskej stránke kritizujú, akým smerom sa dej markizáckeho počinu uberá. Ich nespokojné komentáre nakoniec nezostali bez povšimnutia. Do konverzácie sa totiž zapojila priamo hlavná scenáristka diela Vanda Feriancová (50).

Búrlivé víno aktuálne patrí medzi najobľúbenejšie slovenské seriály. Veď už po pár týždňoch na televíznych obrazovkách si príbeh lásky Niny a Martina dokázal získať hotové masy stálych fanúšikov. Pre tých sa počin stal neodmysliteľnou súčasťou pokojného televízneho večera. No v poslednom období sa naň valí obrovská vlna kritiky.


Pobúrení diváci Búrlivého vína nešetria kritikou: Markíza, takéto zlé to ešte nebolo!


Divákom sa totiž nepáči, že dej je viac o intrigách a negatívnych momentoch ako o láske a víne. A tvorcom to dávajú jasne najavo. Svoje nespokojné názory vyjadrujú na sociálnej sieti Facebook, kde drsnými slovami vôbec nešetria. „Je ťažké vymyslieť vedľajšie dejové línie, len aby ste vyplnili čas a natiahli sériu? Už je to trápne!“ napísal na fanúšikovskú stránku seriálu znechutený divák, ku ktorému sa pridali ďalší.

A táto kritika nezostala bez odozvy. Práve naopak – vyvolala hotovú vojnu s tvorcami seriálu. Teda aspoň s jedným. Do komentárov plných jedovatých poznámok sa totiž zapojila priamo hlavná scenáristka Búrlivého vína, ktorá kydať na svoje dielo jednoducho nenechala. „Ozvi sa, Gabriel, nechám ťa napísať jeden diel a vyskúšaš si to na vlastnej koži, koľko to dá práce, byť tak dlho najúspešnejším seriálom,“ uviedla na Facebooku Vanda Feriancová. 

V podobnom duchu sa niesli aj ďalšie jej nabrúsené komentáre. „Milí mudrlanti najmúdrejší na svete, Oskara si zaslúžia vaše inteligentné a dobroprajné komentáre, ktorými sa pravidelne realizujete namiesto toho, aby ste vzali ovládač do rúk a program, ktorý sa vám nepáči a zapĺňate túto stránku hnevom, jedom a urážkami, VYPLI,“ rozohnila sa Vanda a neprajníkom dala návrh: „Keďže ste evidentne veľkí experti, čo keby som vám ponúkla možnosť napísať si jeden diel, aby skutočne vynikol váš obrovský pisateľský talent? To bude určite ďalší Oskar. A ak nie, na vašich famóznych výtvoroch sa pobavíme aspoň my, kolektív tvorcov. P.S.: Ozaj, VIETE, čo je to ovládač? Tam už ste sa dopracovali?“ 

V tejto súvislosti sme oslovili aj samotnú scenáristku, aby nám prezradila, čo ju viedlo k tomu, aby sa zapojila do fanúšikovskej konverzácie na webe. Tu je jej celé vyjadrenie: 

„Zapojila som sa do diskusie, pretože Búrlivé víno je dlhodobo najúspešnejší seriál na trhu a ja som naň právom pyšná. Drvivá väčšina divákov seriál zbožňuje a drží mu palce aj na Facebooku. Ale niektoré facebookové komentáre naznačujú, že ich autori využívajú anonymitu tohto média a vyjadrujú sa urážlivo len preto, aby sa prezentovali.

Seriál je „dieťa“ veľkého a schopného tímu. A ja som cítila potrebu vyjadriť sa ako milujúci rodič. Predstavte si situáciu, že má vaše dieťa školskú besiedku. A niekto, kto vedľa vás sedí, sa snaží to šikovné dieťa neadekvátne kritizovať. Tak mu ponúknete nasledovné: Ak vieš, ako to treba, postav na javisko „svoje“ dieťa a potom uvidíme, či sa náhodou nemýliš.

Vážim si celý tím ľudí, ktorí od začiatku tvoria tento seriál s plným nasadením, obrovskou dávkou tvorivého nasadenia a hlavne s láskou. A vážim si aj divákov, ktorí mu fandia a držia svojim postavám palce. Komentár, ktorým som sa do diskusie zapojila, má jediný účel. Vyjadriť môj obdiv a podporu kolegom, divákom a práci, ktorej veríme a preto ju robíme celým srdcom.“

Aj napriek neutíchajúcej kritike si v Záhorskej Bystrici stále za seriálom stoja. A ukončiť ho zatiaľ neplánujú. „Búrlivé víno pokračuje a diváci sa na tento najsledovanejší denný seriál môžu tešiť aj na jeseň,” povedala nám nedávno hovorkyňa televízie Tatiana Tóthová. 


Mohlo by vás tiež zaujímať: 

Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu