Sobota20. apríl 2024, meniny má Marcel, zajtra Ervín

Zmätený moderátor RTVS a dlhé sekundy ticha: Toto vo vysielaní nemalo byť!

Miroslav Fryndt vyzeral byť poriadne zaskočený. Zobraziť galériu (5)
Miroslav Fryndt vyzeral byť poriadne zaskočený.

BRATISLAVA - Riadny kiks! RTVS podobne ako komerčné televízie vysiela aj poobedňajsiu spravodajskú reláciu. V pondelkovom vydaní však neklapalo všetko tak, ako malo. Po pár minútach vysielania došlo k situácii, kedy diváci zo svojich televíznych prijímačov počuli pokyn režiséra. Moderátor Miroslav Fryndt vyzeral v tom momente maximálne zaskočený, listoval v papieroch a chvíľu mu trvalo, kým začal hlásiť ďalšiu udalosť.

Nie vždy sa darí... Naživo sa o tom mohli v pondelok presvedčiť tvorcovia popoludňajších Správ RTVS. Keď sa totiž po slede krátkych reportáží začalo opäť snímať dianie v štúdiu, nič neklapalo tak, ako malo. Informoval o tom portál medan.sk na svojom Facebooku. 

Najprv bolo počuť pokyn režiséra, ktorý sa samozrejme k divákom bežne neprenáša. Spravodajca Miroslav Fryndt bol v tej chvíli začítaný do svojich poznámok. Potom zdvihol oči, pozrel sa do kamery, no akosi nevedel, o čom by mal hovoriť. Začal preto zrakom prehľadávať papiere na stole. Vo vysielaní sa tak objavili dlhé sekundy ticha prerušené len moderátorovým povzdychnutím. 

Nakoniec sa mu ale podarilo vrátiť sa do správnych koľají a ľudia pri obrazovkách sa dočkali ďalších správ. V RTVS sme sa snažili zistiť, či sa v štúdiu vyskytli technické problémy alebo z nejakého dôvodu menili poradie reportáží. „Pri vysielaní Správ RTVS nastala technická chyba a k reportáži bol priradený nesprávny text v čítacom zariadení,” informovala nás v utorok podvečer PR manažérka verejnoprávnej televízie Dominika Šulková. 

VIDEO: Problémy v popoludňajších Správach RTVS

Trapas spravy RTVS

 

Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu