Streda17. apríl 2024, meniny má Rudolf, zajtra Valér

Kauza okolo Banášovej sa vyostruje: Drsné reakcie na útoky!

Adela Banášová vyvolala jediným výrokom hotovú kauzu. Zobraziť galériu (5)
Adela Banášová vyvolala jediným výrokom hotovú kauzu.

BRATISLAVA - Dali mu to vyžrať! Adela Banášová (34) sa v jednom z rozhovorov vyjadrila, že podľa nej žijeme v diktatúre, v ktorej sa málokto odváži povedať svoj názor. Tento výrok nazlostil slovenského spisovateľa Michala Hvoreckého (38), ktorý moderátorke venoval rozhorčený blog. Kauza však začína naberať na obrátkach. Svojimi názormi sa do nej zapojili aj ďalšie známe osobnosti, ktorým sa takýto slovný útok od publicistu vôbec nepáči. Poriadne sa doňho preto obuli a vôbec ho nešetrili!

Včera sme vás na Topkách informovali o kauze, ktorú vyvolal jediný výrok Adely Banášovej. Podľa nej totiž žijeme v diktatúre, v ktorej sa málokto odváži povedať svoj názor. Moderátorka to uviedla v rozhovore pre internetový portál zenyvmeste.sk. Reagovala tak na otázku, či by opäť podporila kontroverzne vnímaný časopis, v ktorom sa pred časom objavila. 


Banášová si proti sebe poštvala pol Slovenska: S Adelou už nikdy viac! 


Tieto jej slová však vyvolali hotovú vlnu zmiešaných ohlasov – zatiaľ čo jedni blondínke za otvorené slová tlieskajú, iní ju zas kritizujú. K takým patrí aj slovenský spisovateľ Michal Hvorecký, ktorý sa do známej Slovenky pustil na svojom blogu. A vôbec ju nešetril. Práve naopak, poriadne si na nej zgustol a v siahodlhom texte si kopol aj do jej otca.

Literárny autor týmto doslova prilial olej do ohňa. Kauza totiž začína naberať na obrátkach – najnovšie sa do výmeny názorov zapojili aj ďalšie známe osobnosti. Tie zjavne súhlasia s obľúbenou moderátorkou, a tak sa do publicistu poriadne pustili.

K jeho kritikom patrí aj europoslankyňa Monika Flašíková Beňová. Tá na svojom profile na sociálnej sieti Facebook vyhlásila, že umelec zjavne trpí duševnými problémami a odporučila mu liečenie. „Čo dodať? Ďalší dôkaz, že Hvorecký ženy neznáša. Pravdepodobne bude psychicky nevyrovnaný z vlastného neúspechu či ktoviečoho. Najprv Evita, teraz Adela... Nemôžu mu jeho priatelia poradiť, aby sa liečil?“ objavilo na stránke známej političky. 

K podpore blondínky sa pridal aj politický a mediálny analytik Eduard Chmelár, ktorý Hvoreckého „zotrel“ na svojom blogu. „Spisovateľ Michal Hvorecký venoval Adele Banášovej článok, ktorý nemožno nazvať polemikou, ale zlomyselným pamfletom a cieleným pokusom o verejné poníženie človeka. Naozaj neviem, čo sa tomuto nešťastníkovi v poslednej dobe stalo. Bol síce slabým spisovateľom, ale dobrým publicistom, vážil som si jeho postrehy apelujúce na kultúrne povznesenie krajiny. V poslednom čase z nich však zostali iba zlostné osobné útoky na všetkých, ktorí vidia svet inak ako on, a povrchné moralizovanie nad ľuďmi, ktorí mali v živote väčší úspech ako on,“ začal svoj príspevok rektor súkromnej mediálnej akadémie. 

Chmelárovi sa nepáčilo hlavne to, že sa spisovateľ nezastavil pri upozornení na nepresné moderátorkino citovanie, ale sa navážal aj do jej otca. „Keby zostal Michal Hvorecký len pri konštatovaní, že Adela Banášová si pomýlila autora výroku, bola by to celkom milá poznámka – napokon, kto faktograficky ešte nezakopol? Hvorecký? Takmer v každom statuse na sociálnych sieťach. Ale on sa celkom nezmyselne až trápne pustil do moderátorkinho otca, to je mimoriadne nízke správanie,“ napísal vo svojom článku publicista. Zdá sa teda, že to na slovenskej umeleckej scéne začína poriadne vrieť. Nechajme sa prekvapiť, či sa táto kauza vystupňuje ešte viac. 


Mohlo by vás tiež zaujímať: 

Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu