Piatok29. marec 2024, meniny má Miroslav, zajtra Vieroslava

Trapas v RTVS: Toto vážne pustili na obraz?!

V reportáži o smrti Petra Pišťanka sa na obrazovkách  RTVS objavili vulgárne výrazy. Zobraziť galériu (4)
V reportáži o smrti Petra Pišťanka sa na obrazovkách RTVS objavili vulgárne výrazy.

BRATISLAVA - Fúha! Diváci včerajších správ verejnoprávnej televízie zostali zaskočení. V reportáži o smrti spisovateľa Petra Pišťanka (†54) sa totiž objavili zábery s tými najtvrdšími vulgarizmami.

Verejnoprávna televízia sa včera vo svojich Správach RTVS venovala aj smrti spisovateľa Petra Pišťanka. Reportáž obsahovala aj zábery na jeho knihy. Okrem nich však kamera snímala aj ilustrácie Jozefa Gertliho alias Danglára z diela Rivers of Babylon. 

Na obraze sa objavili dve ukážky a obe divákov dosť zaskočili. „V správach spomienka na P. Pišťanka, ilustračný záber na Danglárove ilustrácie a žmurk, na pol obrazovky slovíčka kok*t, p*ča,” upozornil na neštandardnú situáciu jeden z nich. 

Hoci pri týchto sprievodných obrázkoch išlo o pohľad na umelecké dielo, vo verejnoprávnom spravodajstve by takéto vulgarizmy očakával málokto. Topky.sk preto oslovili samotnú televíziu s tým, či kompetentní považujú použitie takýchto záberov za vhodné. Chceli sme zistiť, či neuvažovali o prekrytí nevhodných výrazov a či zverejnenie v pôvodnej podobe nebolo len omylom. Zábery umeleckého diela RTVS použila v rámci nekrológu zosnulého spisovateľa Petra Pišťanka, ktorého diela sú známe práve aj použitím vulgárnych výrazov. Pripomienku divákov berieme ako podnet k ďalšiemu skvalitňovaniu verejnoprávneho spravodajstva,” poskytol nám stanovisko televízie PR manažér Juraj Kadáš. 

 

 

Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu