Štvrtok28. marec 2024, meniny má Soňa, zajtra Miroslav

Razia na Golonku v Čechách: Policajný zásah ako nikde vo svete!

Jozef Golonka zostal po zásahu polície poriadne prekvapený. Zobraziť galériu (2)
Jozef Golonka zostal po zásahu polície poriadne prekvapený. (Zdroj: David Greksa - Bonario)

DVŮR KRÁLOVÉ NAD LABEM - Toto nečakal! Bývalý slovenský hokejista Jozef Golonka (77) prežil pred pár dňami poriadny šok. Cez víkend sa totiž vydal k našim západným susedom, kde mal pracovné aktivity. No ešte skôr, ako stihla naša legenda doraziť na miesto konania, stala sa terčom nepríjemného policajného zásahu. Nič podobné ešte bývalý športovec nezažil nikde vo svete.

Počas uplynulého víkendu sa u našich západných susedov konal priateľský hokejový zápas známych osobností. Nemohla teda chýbať ani slovenská športová legenda Jozef Golonka. No ako sa nám podarilo zistiť, jeho príchod na miesto konania skomplikovali poriadne nepríjemnosti. 

Známeho slovenského hokejistu totiž niekoľko kilometrov pred cieľom zastavila polícia a nestačil sa čudovať, čo sa dialo potom. „Išli sme do Dvůr Králové a vidíme za nami auto so zapnutými majákmi. Odklonili nás nabok. Nevedeli sme v prvom rade, čo sa stalo, lebo sme išli podľa predpisov, ale oni nás odstavili a pýtali si občianske,“ povedal nám na úvod Golonka. „Pýtal som sa, čo sme urobili a že nič, kontrola osôb. Ja neviem, či to tak majú zaužívané... Prekontrolovali nás, zobrali vodičák. Tam som im povedal, že keď už vidia, že som Golonka, majú to tam napísané, tak kam ešte s našimi papiermi idú. On išiel späť do auta, pozrieť sa, či nie sme na ich zozname,“ informoval nás prekvapene. 

Legendárny športovec s prezývkou Žiletka bol z konania policajtov v riadnom šoku. „Prvýkrát v Československu ma niekto kontroloval, keď som nič neurobil,“ prezradil nám. „Opýtal som sa – vy ma poznáte? Áno poznáme. Tak keď ma poznáte, tak načo ma idete kontrolovať, či som to ja alebo zločinec. Trochu ma to prekvapilo, že hoci ma poznali, tak išli overovať, či náhodou nemám zákaz vstupu do Českej republiky,“ uviedol zaskočený hokejista.

Nakoniec ale policajný prístup predýchal a aj napriek nepríjemnej skúsenosti sa k susedom opäť rád vráti. „Ja vám poviem pravdu, veľmi rád tam chodím, lebo tam si ešte vedia vážiť starých športovcov a ľudí, ktorí niečo pre Československo urobili,“ ukončil svoje rozprávanie Golonka. Zábery z podujatia nájdete v našej galérii. >>Kliknite sem!<<

 

Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu