Štvrtok25. apríl 2024, meniny má Marek, Marko, Markus, zajtra Jaroslava

Nezrovnalosti v prípade vážnej nehody prominentnej lekárky Pallovej: Kto si to odskáče?!

Alena Pallová Zobraziť galériu (4)
Alena Pallová (Zdroj: Topky.sk)

BRATISLAVA - Pod prísnym dohľadom! Prominentná lekárka Alena Pallová (35) koncom minulého roka spôsobila vážnu dopravnú nehodu. Napriek tomu jej nebol hneď odobratý vodičský preukaz. A objavili sa aj iné podozrivé okolnosti tohto prípadu. Najnovšie sa do neho preto obúva odbor, ktorý odhaľuje nekalé praktiky predstaviteľov zákona. Medzi nich zhodou okolností patrí aj blondínkin švagor, pezinský prokurátor Miroslav Mihal (30), ktorý bol na mieste nešťastia medzi prvými.

Prípad Aleny Pallovej patrí k ostro sledovaným kauzám. Lekárka totiž na Štedrý deň spôsobila nehodu, pri ktorej sa vážne zranila 39-ročná Martina z Rače. Podľa prvých záverov polície dermatologička nerešpektovala červenú na semafore. Definitívny verdikt o príčine nehody však známy ešte nie je. „Vyšetrovanie a znalecké dokazovanie vo veci prečinu ublíženia na zdraví aj naďalej pokračuje, naďalej vykonávame procesné úkony s cieľom vec náležite objasniť,“ informovala nás nedávno Karina Považanová z KR PZ v Bratislave. 

Najnovšie sa však zdá, že celý prípad začne nanovo. Týždenník Plus 7 dní totiž poukázal na viacero sporných faktov. Napriek bežnej praxi blondínke napríklad nebolo okamžite po zrážke odobraté vodičské oprávnenie. A k tejto téme sa nik z policajných kruhov vyjadrovať nechcel, čo vyvolávalo len ďalšie otázniky. Hovorkyňa krajského riaditeľstva neodpovedala na otázky s tým spojené ani topkám.

Nakoniec sa po dlhom odmietaní vyjadril riaditeľ Okresného riaditeľstva Bratislava III. „Od dňa 12. 1. polícia už disponuje vodičským preukazom 35-ročnej Aleny P. z okresu Pezinok,” informoval redaktora zo spomínaného časopisu Rudolf Pisch. Zaujímavé však je, že sa vyhol ustálenému a najčastejšie používanému spojeniu „polícia zadržala vodičský preukaz”. A ako neskôr priznal, tento doklad ani nebol zaevidovaný do systému, takže o tom prakticky nikto nevedel. Ak by teda náhodou dopravný policajt Pallovú prichytil za volantom bez papierov, vyzeralo by to, že si ich len zabudla doma – išlo by tak iba o priestupok a nie o trestný čin. 

Podozrivý je mnohým aj výskyt pezinského prokurátora Miroslava Mihala na mieste nehody. Ten je lekárkiným švagrom a podľa informácií spomínaného časopisu sa po nešťastí vyjadrila, že všetko bude v poriadku, lebo má známeho. To môže aj nemusí byť pravda. Pochybnosti však vyvoláva fakt, že zodpovedné miesta a sám Pallovej príbuzný sa odmietajú vyjadriť k tomu, či kontaktoval vyšetrovateľa, ktorému bol prípad pridelený. Nijako svoju zainteresovanosť nepoprel, len sa obrnil mlčaním.

Na všetky otázky tak budú hľadať odpoveď špecialisti. Polícia sa totiž pustila do vyšetrovania postupov, akým sa táto udalosť zaznamenala a ako sa začalo pracovať na jej objasňovaní. To znamená, že aj v samotnom zbore existujú pochybnosti o tom, či v tejto kauze išlo všetko tak, ako malo. „Odbor kontroly Prezídia policajného zboru začal kontrolu vo veci dokumentovania dopravnej nehody a vykonaných prvotných úkonov na mieste,” prezradil Plus sedmičke hovorca prezídia Michal Slivka. A všetci sú už určite zvedaví, na čo ľudia, ktorí odhaľujú nekalé praktiky predstaviteľov zákona, pri svojom pátraní prídu. 

Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu