Piatok19. apríl 2024, meniny má Jela, zajtra Marcel

Jojka pod paľbou kritiky kvôli Paneláku: Toto je už naozaj nechutné!

Scenárista Paneláku Andy Kraus sa kvôli smrti Jakuba Švehlu dočkal ostrej kritiky. Zobraziť galériu (8)
Scenárista Paneláku Andy Kraus sa kvôli smrti Jakuba Švehlu dočkal ostrej kritiky. (Zdroj: TV JOJ)

BRATISLAVA - Prestrelili! Pätnásta séria seriálu Panelák sa vysiela len chvíľu a už sa od divákov dočkala poriadnej kritiky. Verným priaznivcom sa napríklad nepáči, ako sa tvorcovia popasovali so smrťou Jakuba Švehlu, ktorého stvárňoval Vladimír Kobielsky (39). Podľa fanúšikov boli scény súvisiace s jeho úmrtím až príliš morbídne a Jojka to poriadne prehnala.

Diváci jojkárskeho Paneláku sa minulý týždeň dočkali návratu tohto seriálu na obrazovky. Úvodné časti 15. série sa venovali najmä ukončeniu dejovej línie s Jakubom Švehlom, ktorého hral Vladimír Kobielsky. Ten sa totiž pred časom rozhodol, že prestúpi do konkurenčného Búrlivého vína, a tak na Kolibe nechali jeho postavu chladnokrvne zavraždiť. A treba povedať, že koniec jeho života vyšperkovali do úplných detailov. 

Po Švehlovom pohrebe sa napríklad na obrazovkách vysielala emotívna pasáž, ktorá obsahovala fotografie z minulosti. V seriáli sa však táto postava ako malá neobjavovala, tvorcovia preto použili zábery z detstva samotného Vladimíra Kobielskeho. Neskôr sa dokonca v televízii aj na fanúšikovskej stránke Paneláku objavila fotografia pomníka, na ktorej je vyrytá jeho podobizeň. 

Jojka bola pri týchto posmrtných záležitostiach tak dôsledná, že sa niektorí diváci začali pýtať, či umelec zomrel aj v skutočnosti. Poriadne ostrá diskusia sa rozmohla práve pod fotografiou náhrobku. 

Priaznivci rodinného počinu kritizujú Jojku, že to s morbídnymi scénami naozaj prehnala. „To ako keby Vlado Kobielsky naozaj zomrel. Toto je už cez,“ znel jeden z príspevkov. „Mám chuť dať dislajk stránke. A to, ako ste ukazovali Jakubove fotky z detstva – preháňate to,“  rozčúlil sa iný fanúšik. „Pohreb a hrob, ok... To patrí do sveta seriálov a filmov, ale jeho súkromné fotky zaťahovať sem... To ste prestrelili,“ dodal ďalší divák. 

V tejto súvislosti sme sa snažili spojiť aj so samotným otcom seriálu Andym Krausom. Na naše telefonáty však doposiaľ neodpovedal. K spomínaným scénam v Paneláku sa nám preto vyjadrili v televízii Joj. „Tvorcovia seriálu chceli danú situáciu zobraziť čo najvernejšie,“ povedala pre topky.sk PR manažérka Katarína Gajdošíková. Podľa internetových reakcií by však divákom zrejme úplne stačilo premietanie záberov zo starších sérií. Detské fotografie herca Vlada Kobielskeho už atmosféru pritvrdili až príliš. 

Jakub Švehla sa v seriáli Panelák dočkal aj pomníka, na ktorom je dokonca vyrytá podobizeň herca Vladimíra Kobielskeho.
Zobraziť galériu (8)
Jakub Švehla sa v seriáli Panelák dočkal aj pomníka, na ktorom je dokonca vyrytá podobizeň herca Vladimíra Kobielskeho.  (Zdroj: TV JOJ)

 

Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu