Štvrtok25. apríl 2024, meniny má Marek, Marko, Markus, zajtra Jaroslava

Ples v opere 2015: Sklovskej šaty prekvapením, Danglovej vlastný výtvor a Skoncová ako Kim Kardashian!

Pre speváčku Sisu Lelkes Sklovskú boli plesové šaty prekvapením, moderátorka Soňa Skoncová vyzerala ako Kim Kardashian a manželka Dana Dangla, Beáta, si róbu navrhla sama. Zobraziť galériu (42)
Pre speváčku Sisu Lelkes Sklovskú boli plesové šaty prekvapením, moderátorka Soňa Skoncová vyzerala ako Kim Kardashian a manželka Dana Dangla, Beáta, si róbu navrhla sama. (Zdroj: Ján zemiar/Orange)

BRATISLAVA - Sobotný večer sa niesol v znamení noblesy a elegancie! V historickej budove Slovenského národného divadla sa totiž konal 15. ročník Plesu v opere. Medzi hosťami už tradične nechýbala speváčka Sisa Lelkes Sklovská (49). Tá počas večera žiarila v nápaditej sivej róbe, ktorá bola pre ňu prekvapením - dostala ju ako dar. Zabávač Daniel Dangl (39) prišiel do spoločnosti s manželkou Beátou, ktorá predviedla šaty vlastnej tvorby. A modelka Soňa Skoncová (27) všetkým vyrazila dych výzorom ako televízna hviezda Kim Kardashian.

Galéria: FOTOREPORTÁŽ: Príchod hostí na Ples v opere.
Jubilejný Ples v opere, ktorý rozžiaril priestory historickej budovy SND v Bratislave, slávnostne odštartoval sezónu na Slovensku. Organizátori sa tento rok rozhodli vzdať hold obdobiu, ktoré dalo priestor na vznik honosných bálov - baroku. „Myslím si, že tento ročník Plesu v opere je výnimočný tým, že sme sa zamysleli a siahli ku koreňom plesu a noblesy a všetkého, čo je pekné, späté s Kráľom slnko Ľudovítom XIV. Ten vlastne vybudoval tradíciu takýchto plesov,“ povedal jeden z tvorcov podujatia Peter Princ. 

Prvá a najvýraznejšia časť programu bola jednou veľkolepou barokovou slávnosťou pripomínajúcou všetko jedinečné, úchvatné a zábavné, čo priniesol svetu kráľovský dvor Ľudovíta XIV. Hostia si mohli užiť dokonalú choreografiu baletného zboru v spojení s opernými sólistkami, akrobatickými kúskami, jedinečnou scénou i kostýmami. Prepychový francúzsky dvor okrem klasických bielych parochní a barokových kostýmov pripomínali i honosné krištáľové lustre, ktoré výnimočným spôsobom dopĺňali tanečný parket. 

Moderátorka slávnostného večera Monika Hilmerová sa na Plese v opere zaskvela v parížsky modrej róbe. Tá bola vyšívaná kamienkami a doplnená nežnou čipkou na chrbte. Hostí stručne previedla históriou spoločenských bálov a plesov. Spolu s organizátormi Plesu v opere otvorila 15. Ples v opere tradičným bozkom na líce. Oficiálny začiatok plesu znamenal však až klasický úder na gong, ktorý bol tento rok po prvý raz v réžii muža – britskej speváckej hviezdy Ricka Astleyho. Ten hostí privítal slovenským pozdravom "Ahoj" a historické SND pochválil ako "krásny dom". Oficiálny otvárací ceremoniál už tradične ukončil prvý valčík za sprievodu Boom Band orchestra. 

Okrem vystúpení Svetlany Rymarenko, Mirky Partlovej, Márie Čírovej, Anity Soul, skupiny HEX či Mira Žbirku, ktorý na Plese v opere zahral svoje najväčšie hity, vystúpil i spevák Robo Opatovský. Ten nečakane nahradil kapelu Vidiek po náhlom ochorení jej speváka. V komornejších priestoroch reštaurácie divadla hostí zabávali i Cigánski diabli. Ples v opere však nebol len prehliadkou zaujímavých osobností, originálnej výzdoby či toho najlepšieho zo slovenského umenia a kultúry. Bol aj prehliadkou elegancie a noblesy i malou prezentáciou slovenskej módy. Modelov z dielní slovenských tvorcov sa na Plese v opere nájde z roka na rok viac.

Dámy i páni si aj tento rok dali záležať a na významnom spoločenskom podujatí sa prišli ukázať v tom najlepšom svetle. Modelka a podnikateľka Lucia Hablovičová sa aj tento rok predviedla v úchvatnej róbe, ktorú pre ňu vytvoril jej plesový partner Boris Hanečka. „Tento rok ju tvoril úplne sám. Nedávam si ani štipku zásluhy,“ priznala s úsmevom bývalá riaditeľka súťaže Miss Slovensko.

Ako zas prezradila speváčka Sisa Lelkes Sklovská, róbu, v ktorej sa na plese objavila, nevyberala ona. „Šaty boli prekvapením pre mňa. Nečakala som to, našla som si ich pod stromčekom. Šperky mi zas priniesol Mikuláš, povedala pre topky.sk umelkyňa. Naopak, šaty manželky Daniela Dangla - Beáty, boli jej vlastným dielom. Prezradil nám to známy humorista. „Z veľkej časti si ich navrhovala sama. A som veľmi spokojný. Sú veľmi pekné,“ pochválil partnerkin outfit scenárista. Výzorom pútala pozornosť aj modelka a moderátorka Soňa Skoncová, ktorá na Ples v opere prišla v priesvitnej róbe. Tá zahaľovala len to najnutnejšie. No tmavovláska prekvapila aj vizážou, vďaka ktorej nápadne pripomínala známu Kim Kardashian. 

Ples v opere má už niekoľko rokov i charitatívny rozmer. Výťažok zo vstupeniek každého plesového hosťa putuje na dobročinnosť. Tento rok sa organizátorom podarilo prekročiť hranicu milión eur, ktoré pravidelne využívajú na rôzne charitatívne ciele. Tento rok finančné prostriedky poputujú na zlepšenie prístrojového vybavenia kliník detskej anestéziológie a intenzívnej medicíny v Bratislave, Martine, Banskej Bystrici a Košiciach.

Viac informácií o podujatí: 

Ples v opere 2015: Policajti, obrovské ploty, zatarasené námestie a opatrenia proti demonštrantom! 

V lifestylovom magazíne FEMINITY.sk si môžete pozrieť komentáre k jednotlivým róbam, v akých sa prítomné dámy po červenom koberci prešli. Kto zažiaril najviac?

Toto na Plese v opere 2015 nevyšlo: Drobovej trapas na červenom koberci, Heringhovej výstredný gýč! 

Nenechajte počas plesovej sezóny nič na náhodu. Ako sa správať na noblesnom podujatí? Poradí Veľká kniha etikety>>

Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu