Streda24. apríl 2024, meniny má Juraj, zajtra Marek, Marko, Markus

Medzinárodný trapas pre Slovensko: Organizátori súťaže Miss World o svetovom prešľape!

Laura Longauerová bola organizátormi Miss World označená za Slovinku. Zobraziť galériu (6)
Laura Longauerová bola organizátormi Miss World označená za Slovinku.

LONDÝN/BRATISLAVA - Poškodili nám! Na nedávnom finále svetovej súťaže krásy reprezentovala Slovensko aktuálna víťazka súťaže miss Laura Longauerová (18). Dostalo sa jej dokonca tej cti, že celý galavečer otvárala ako jedna z ôsmich tancujúcich finalistiek. Bohužiaľ, nad hlavou jej v tejto dôležitej chvíli nesvietil nápis našej krajiny, ale Slovinska. Po takmer 4 týždňoch sa k tomuto prešľapu konečne vyjadrili aj samotní organizátori.

Zlizlo si to Slovensko! Finále Miss World je veľkolepá šou, na ktorej sa koncom roka 2014 zúčastnilo 120 súťažiacich. Niet teda divu, že sa vyskytli aj chybičky. Bohužiaľ, obeťou sa tentoraz stala práve naša reprezentantka Laura Longauerová. 

Sympatická Detvianka bola vybratá medzi 8 dievčat, ktoré hneď v úvode galavečera dostali šancu predstaviť celému svetu tanec typický pre ich krajinu. No v momente, keď sa Laura vykrúcala v rytmoch našej ľudovej hudby, jej nad hlavou svietil nápis Slovenia, teda Slovinsko. Ľudia, ktorým sa náš folklór zapáčil, si ho tak spojili s úplne iným národom. „Nemôžeme s tým nič urobiť, skutočne mi je to ľúto,“ reagovala na tento prešľap tmavovláska. 

Riaditeľka Miss Slovensko Karolína Chomisteková to však nenechala len tak. Okamžite kontaktovala zodpovedných pracovníkov a požadovala vysvetlenie. To prišlo takmer 4 týždne po finálovom večere. „Z Miss World prišla odpoveď, že sa nám za chybu, ktorá sa stala počas priameho prenosu, veľmi ospravedlňujú. Celú vec prešetria, aby sa tomu v budúcnosti predišlo. Tiež veria, že ich hlboké ospravedlnenie prijmeme,” povedala nám šéfka súťaže krásy. Bohužiaľ, z televízneho záznamu sa už tento omyl nikdy nevymaže. A na serveri youtube.com sa aj napriek upozorneniam slovenských používateľov stále nájdu ľudia, ktorí sa pýtajú na názov slovinského tanca. 

VIDEO: Národné tance na Miss World 2014.

Tance na Miss World 2014

Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu