Utorok23. apríl 2024, meniny má Vojtech, zajtra Juraj

Rozprávková Arabela po rokoch: Pre Slovenku bola postava princeznej prekliatím!

Jana Nagyová je už 35 rokov u všetkých zafixovaná ako princezná Arabela. Ako sama tvrdí, s touto nálepkou sa už zmierila. Zobraziť galériu (5)
Jana Nagyová je už 35 rokov u všetkých zafixovaná ako princezná Arabela. Ako sama tvrdí, s touto nálepkou sa už zmierila.

DÜSSELDORF - Chýbajú jej kamery! Jana Nagyová (55) pred 35 rokmi stvárnila princeznú Arabelu. A hoci hrala aj v ďalších televíznych projektoch, málokto si spomenie na nejaké iné jej úlohy. Každý si ju totiž spája práve s rozprávkovou princeznou, ktorá jej síce zaručila obrovskú popularitu, ale bola pre ňu aj takpovediac prekliatím. Všetky jej ostatné postavy úplne zatienila. Navyše, už vyše 20 rokov nič nenakrútila. Žije v Nemecku, kde sa živí predajom slovenských perníčkov. To jej však nestačí, stále túži po žiare reflektorov.

Jana Nagyová účinkovala v mnohých televíznych filmoch, naozajstnou hviezdou sa ale stala v roku 1979 vďaka seriálu Arabela. Odvtedy ju majú mnohí zaškatuľkovanú práve ako tú dobrú princeznú. „Natočila som veľa filmov, rozprávok, hrala som v divadle, no o tom sa snáď ani nevie... Arabelou už zostanem, A asi aj zomriem ako Arabela,” povzdychla si pre český denník Blesk blondínka. 

Len málokto by vedel vymenovať postavy, ktoré Jana stvárnila po nakrútení známej rozprávky. Na pľaci už nestála 21 rokov. „Najprv sa mi cnelo veľmi. Časom je to už lepšie, ale chýba mi to. Nedávno som v nemčine dabovala jednu kriminálku. Bolo to fajn, kameru to ale rozhodne nenahradí,” tvrdí Slovenka, ktorá sa stále považuje za herečku.

Veľmi rada by si samozrejme ešte niekedy zahrala. „Aby som dostala rolu, v ktorej by som bola šťastná,” prezradila svoje najväčšie prianie pre spomínaný český denník. V Nemecku, kde žije, sa ale Nagyová živí ako podnikateľka. Okrem iného tam predáva aj ručne maľované slovenské medovníky, ktoré niekedy ponúka oblečená v kroji na rôznych hradoch a zámkoch. 

Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu