Štvrtok28. marec 2024, meniny má Soňa, zajtra Miroslav

Vianoce slovenských osobností: Takto sviatky strávia Miro Žbirka a Szidi Tobias

Miro Žbirka Zobraziť galériu (18)
Miro Žbirka (Zdroj: SITA)

BRATISLAVA - Počas sviatkov sú aj slovenské osobnosti obyčajnými ľuďmi. Ako najkrajšie obdobie roka trávia Miro Žbirka a Szidi Tobias?

Miro Žbirka strávi Vianoce s rodinou

Slovenský hudobník Miro Žbirka si za štedrovečerný stôl sadne spolu so svokrovcami. „Vianoce a Silvestra vždy trávime v rodinnom kruhu a dúfam, že to tak bude aj teraz. Už sa mi zbiehajú sliny na všetky tie jedlá. Bude to u Katkiných rodičov. Väčšinou to býva tak, že sa rodina stretne u nich. Vianoce teda trávime všetci spolu a potom sme ešte pár dní doma,“ povedal 62-ročný interpret, ktorý v novembri pokrstil DVD The Best of Video & Rarity.

Na výber zaradil aj videoklip k piesni Vianočná, ktorá momentálne patrí medzi jeho srdcovky. „Klip k novej Vianočnej ma baví, je taký zvláštny. Máte tam vianočnú atmosféru a zároveň sú v ňom aj správy o tom, aký je svet,“ vyjadril sa Žbirka, ktorý nedávno ukončil Vianočné Best of Video Tour. 

Miro Žbirka
Zobraziť galériu (18)
 (Zdroj: SITA)

Szidi Tobias staví počas Vianoc na tradície

Slovenská speváčka a herečka Szidi Tobias a jej manžel Peter Lipovský oslavujú vianočné sviatky tradične. Uviedla samotná rodáčka z Veľkého Horeša. “Vianoce sú u nás slovensko-maďarské,” doplnila. Jej manžel však prezradil, že po prvý raz sa rozhodli porušiť jednu z tradícií. “Náš vianočný stromček bude mať menej ako sedem metrov," povedal.

Szidi Tobias má na konte albumy Divý mak (2000), Punto Fijo (2003), Pod obojím (2008), Do vetra (2010), Ať se dobré děje (2011), komplet 5 pohromadě (2013) a štúdiovku Jolanka (2014). Známa je aj vďaka spolupráci s dvojicou Hapka-Horáček. Je členkou divadla Astorka, za účinkovanie v ktorom získala divadelné ocenenie Dosky za najlepší ženský herecký výkon v predstavení Gazdova krv za postavu Žena. Hosťuje v SND v predstavení Rechnitz a v divadle L+S v predstavení Prah. Hrala vo filmoch Díky za každé nové ráno (1994), Orbis Pictus (1997), Kruté radosti (2002), Marhuľový ostrov (2011) či eŠteBák (2012). Za stvárnenie hlavnej postavy Evy v televíznom filme Dlhá krátka noc (2003) Petra Krištúfka získala ocenenie Igric na festivale Art Film v Trenčianskych Tepliciach. 

Szidi Tobias
Zobraziť galériu (18)
 (Zdroj: SITA)

Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu