Utorok23. apríl 2024, meniny má Vojtech, zajtra Juraj

Richard Müller a Fragile dokončili turné Hlasy 2: Spevák tomu nemôže uveriť!

Richard Müller Zobraziť galériu (4)
Richard Müller (Zdroj: SITA)

BRATISLAVA - Slovenský spevák Richard Müller a skupina Fragile dokončili turné Hlasy 2. Interpreti predvádzali počas koncertov Müllerove skladby bez použitia jediného hudobného nástroja.

"Keď sa na to spätne pozriem, tak sa mi nechce veriť, že sme odohrali 38 koncertov. Celý tento projekt charakterizuje akási pohoda, radosť, skvelí ľudia a dobré ohlasy. Som spokojný," uviedol spevák, ktorý nedávno uviedol do sveta úspešný trojalbum Hlasy 2.

Posledné vystúpenie sa konalo v Piešťanoch, kde na záver odznela pieseň Štěstí je krásná věc. Müller skladbu venoval nedávno zosnulému českému hudobníkovi a spolupracovníkovi Petrovi Hapkovi. "Je to strašná škoda, pretože druhý Hapka neexistuje. V čase, keď sme sa pracovne stretli nad 'Štěstím', tak sme boli veľmi úzko spojení priatelia. Vždy, keď som prišiel do Prahy, tak som ako prvému volal Hapkovi. On bol nočný vták, ako vieme, a bol k dispozícii niekam vyraziť. Veľmi som sa tešil na stretnutia s ním, vždy to stálo za to. Mojou najobľúbenejšou skladbou je jednoznačne Rozeznávam. Je to najkrajšia milostná pieseň, aká sa kedy v Česko-Slovensku zrodila," povedal 53-ročný interpret. 

Fanúšikovia a fanúšičky niekoľkonásobného Zlatého Slávika sa môžu tešiť aj na očakávané koncerty 16. decembra v bratislavskom Ateliéri Babylon a o deň neskôr v Piano Clube v Trenčíne, kde sa Müller predstaví s kapelou v zložení Juraj Kuchárek (bicie), Peter Markuljak (gitara), Matej Benko (klávesy) a Viktor Hidvéghy (basgitara). Počas večerov vystúpia tiež hostia Andrej Šeban a Jerguš Oravec. 

"Veľmi rád som prijal Richardove pozvanie. Medzi moje najobľúbenejšie Richardove skladby patrí Cigaretka na 2 ťahy, najmä kvôli textu, ktorý považujem za jeden z Richardových najlepších. Mám predstavu, čo by som zahral a chcel by som aj spievať. Myslím si, že to budú výborné koncerty," vyjadril sa Šeban. 

Richard Müller počas kariéry spolupracoval napríklad aj s Jarom Filipom, Milanom Lasicom, Ivou Bittovou či Marcelom Buntajom. Medzi jeho najväčšie hity patria okrem spomínaných skladieb piesne ako Tlaková níž, Nočná optika, Spočítaj ma, Milovanie v daždi, Po schodoch, Baroko alebo V tom istom meste. Jeho zatiaľ posledným sólovým albumom je nahrávka Ešte (2011), na ktorej sa podieľal aj Ivan Tásler. Dvojica Müller - Tásler sa pri práci stretla po desiatich rokoch. Predtým spolupracovali na štúdiovke 01 (2001). S vokálnou formáciou Fragile vydal tiež albumy Hlasy (2013) a Hlasy 2 (2014)>> 

Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu