Štvrtok25. apríl 2024, meniny má Marek, Marko, Markus, zajtra Jaroslava

Zhnusení diváci kritizujú brutálne praktiky na Markíze: Je to choré, vymklo sa vám to z rúk!

Markíza ukázala v rodinnom seriáli mučenie ženy - herečka Petra Vajdová stvárnila Noru, ktorej zlomili ruku pomocou zveráku a kladiva. Zobraziť galériu (14)
Markíza ukázala v rodinnom seriáli mučenie ženy - herečka Petra Vajdová stvárnila Noru, ktorej zlomili ruku pomocou zveráku a kladiva.

BRATISLAVA - Pod paľbou kritiky! V markizáckom seriáli Chlapi neplačú sa stupňuje násilie. V stredajšej časti tohto počinu sa objavilo niečo, čo diváci nevedia predýchať. Poskokovia mafiána v podaní Františka Kovára (68) totiž mučili postavu Petry Vajdovej (29). Jej ruka sa ocitla vo zveráku a zlomili jej ju úderom ťažkého kladiva. Na projekt vysielaný o šiestej večer dosť silná káva. Ľudia sú zhnusení a na fanúšikovskú stránku píšu tvrdé odkazy plné odporu.

Poriadne pritvrdili! František Kovár je divákom Markízy známy hlavne ako sympatický farár z Horúcej krvi či milý doktor z Ordinácie v ružovej záhrade. V seriáli Chlapi neplačú však dostal poriadne negatívnu úlohu – Vlado Krajčovič je bývalý agent ŠTB a brutálne praktiky mu nie sú cudzie. V stredajšej časti sa o tom presvedčila Nora Lánska v podaní Petry Vajdovej.

V tejto súvislosti televízia zaradila do svojho podvečerného projektu naozaj drastické scény. Brunetku na Krajčovičov pokyn schytil jeden silný chlap a druhý jej zavrel ruku do zveráka. Následne jej po nej buchol ťažkým kladivom.

Divákom rodinného seriálu sa samozrejme takéto mučenie pred kamerami nepozdávalo. Na fanúšikovskej stránke sa okamžite objavili príspevky odsudzujúce takéto zobrazovanie násilia. „Začínam byť zhnusená. Je to odporné a choré a normálne mám strach zapnúť si ďalšiu časť. Vymklo sa vám to z rúk, odkazovali ľudia Markíze. 

Problém vidia doterajší priaznivci aj v tom, že Chlapi neplačú sa vysielajú medzi šiestou a siedmou večer. „Seriál v podvečerných hodinách by mal byť o niečom inom ako o mučení, vydieraní a samom trápení,” písali rozhorčení diváci. Takýto dej šokoval obzvlášť rodičov, ktorí sledovali televíziu so svojimi deťmi. „Vždy som to pozerala s dcérkou, no oddnes to nezapnem, lebo malá na konci plakala. Fuj, bolo to otrasné a ani mne to nerobilo dobre,” uviedla jedna z mamičiek. 

Topky.sk sa preto obrátili na Markízu s otázkou, či v televízii pokladajú takéto pasáže za vhodné. Na naše otázky však v Záhorskej Bystrici nereagovali. Nevyjadrila sa zatiaľ ani Petra Vajdová, ktorú sme tiež k tejto téme oslovili. 

 

 

 

Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu