Štvrtok28. marec 2024, meniny má Soňa, zajtra Miroslav

Najväčšie tajomstvo Búrlivého vína: Toto sa nemalo stať!

Nela Pocisková a Juraj Loj sa už na obrazovkách objavovať nemali. Zobraziť galériu (7)
Nela Pocisková a Juraj Loj sa už na obrazovkách objavovať nemali.

BRATISLAVA - Malo to byť inak! Markíza už štvrtú sezónu vysiela seriál Búrlivé víno. Projekt priviedla k životu producentka Danica Haláková (35), ktorá však začiatkom roka za dramatických okolností odišla zo Záhorskej Bystrice do Jojky. Teraz prezradila dôvod svojho prestupu. Podľa jej pôvodných plánov mal totiž tento počin už obrazovky opustiť, čo však kompetentní v žlto-modrej televízii rázne zamietli. Tmavovláska pritom len nechcela dopustiť, aby sa z jej „dieťaťa” stala nekonečná telenovela. A práve na to sa dnes mnohí diváci sťažujú.

Tri série a dosť! Taký bol plán kreatívnej producentky Danice Halákovej, ktorá stála za zrodom Búrlivého vína. Diváci zrejme ani len netušia, že markizácky projekt sa teda už na obrazovkách objavovať nemal. Toto tajomstvo sa prevalilo až teraz. „Pri tretej sérii som povedala, že nebudem pokračovať ďalšími sériami. Aby seriál skončil v najlepšom. To sa však obrátilo proti mne a nakoniec som musela z Markízy odísť,” prezradila tvorkyňa trištvrte roka po odchode do konkurenčnej Jojky pre server medialne.sk. 

Tmavovláska evidentne chcela zamedziť umelému naťahovaniu úspešného projektu. Dobrá sledovanosť ale bola dostatočným dôvodom, aby v Záhorskej Bystrici odklepli pokračovanie. Hoci aj bez Halákovej. Otázka je, či to bol dobrý krok. Mnohí diváci už totiž seriál kritizujú.

Na fanúšikovskej stránke sme našli mnoho príspevkov o nelogickom vývine postáv či opakovaní schém z predchádzajúceho deja. „Scenáristi sa akosi zasekli a opakujú sa. Ide to znova dokola. Stáva sa z toho telenovela bez konca-kraja,” píšu sklamaní skalní priaznivci. 

Topky.sk k tejto téme zisťovali názor oboch strán. Danica Haláková sa však k vývoju svojho bývalého projektu vyjadriť odmietla. „Prepáčte, ale nechcem sa nechať vtiahnuť do sporu ani hrotiť konflikty. Nerada by som sa vyjadrovala k seriálom od konkurencie – zaujíma ma momentálne iba môj nový seriál pre Joj, Rok koňa,” reagovala producentka na naše otázky.

Od zástupcov Markízy sme zas chceli vedieť, či už náhodou na základe negatívnych ohlasov nerozmýšľali o ukončení seriálu. „Nie, neuvažovali. Búrlivé víno je suverénne najsledovanejší seriál súčasnosti, pozerá ho takmer dvakrát viac divákov ako konkurenčný denný projekt, takže diváci dávajú denno-denne najavo, že Búrlivé víno majú radi,” povedali nám na PR oddelení. Zdá sa teda, že v Záhorskej Bystrici si tento počin jednoducho vziať nenechajú. K otázke, či bude pokračovať aj na jar, sa však priamo nevyjadrili.

Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu