Piatok29. marec 2024, meniny má Miroslav, zajtra Vieroslava

Ďalšia facka pre Mariannu Ďurianovú: V telke sa namiesto nej nabalí Nikodým!

Pre Mariannu Ďurianovú v Jojke miesto nenašli, ale vytvorili nový formát pre Martina Nikodýma. Zobraziť galériu (7)
Pre Mariannu Ďurianovú v Jojke miesto nenašli, ale vytvorili nový formát pre Martina Nikodýma.

BRATISLAVA - Bývalú markizáčku nechcú, angažujú iných! Marianna Ďurianová (37) mala začiatkom tohto roka úmysel stať sa hviezdou televízie Joj. Po zmenách vo vedení sa však ostrieľaná moderátorka musela zmieriť s tým, že pre ňu na Kolibe miesto nie je. Naproti tomu pomerne nečakane dostal nový flek Martin Nikodým (43). Červeno-biela stanica totiž od októbra plánuje vysielať súťažný program, do ktorého priamo oslovili kvízmajstra z RTVS. Exmilionár tak bude sedieť na dvoch stoličkách naraz. Otázka je, dokedy.

Marianna Ďurianová sa po 13 rokoch v televíznej brandži rozhodla zmeniť zamestnávateľa. Z Markízy si to namierila do Jojky, kde však vystriedali riaditeľa skôr, než stihla podpísať zmluvu. Nakoniec ju nové vedenie vôbec neangažovalo. Jednoducho sa pre ňu nenašli peniaze, ale ani vhodný formát. 

Aktuálne však na Kolibe predsa len vzniká nová relácia. Zistili sme, že od októbra sa bude vysielať súťažný kvíz. A zaujímavé je, že v tomto prípade Jojka vôbec nesiahla do vlastných moderátorských radov a ani po niekdajšej televíznej hviezde. Kompetentní totiž oslovili človeka, ktorý aktuálne pôsobí v RTVS. „Tešíme sa, že Martin Nikodým prijal ponuku spolupracovať s Jojkou. Televízna šanca je kvíz šou, ktorá mu typovo výborne sedí,” povedala nám hovorkyňa stanice Lucia Kulihová. 

Aj podľa toho, čo sme sa dozvedeli od samotného Nikodýma, moderátor neabsolvoval žiadny konkurz. „Dostal som ponuku a prijal som ju. Je to kvíz a je o ten typ programu, aký som si už vyskúšal 7 rokov v Milionárovi. Mám rád hru, keď sa niečo háda, vyhovuje mi to,” ozrejmil nám Martin, prečo si s Jojkou tľapol. 

V tejto súvislosti sa však vynára otázka, ako to bude teraz s jeho angažmánom v RTVS. Práve verejnoprávna televízia ho totiž po rokoch v zabudnutí opätovne vytiahla na obraz. Keby v Mlynskej doline nedostal túto šancu, možno by si na neho ani na Kolibe teraz nespomenuli. 

No zdá sa, že moderátorov aktuálny zamestnávateľ nemôže proti jeho fuške v komerčnej televízii nič namietať. Martin Nikodým nie je interným zamestnancom RTVS. Spolupracujeme formou externej zmluvnej spolupráce. RTVS vzhľadom na obmedzené finančné prostriedky nezvykne vstupovať do zmlúv, ktoré garantujú exkluzivitu jednotlivých tvárí a umelcov, ako je to bežné v prípade komerčných televízií,” dozvedeli sme sa od hovorkyne Dominiky Šulkovej. 

Známa televízna tvár tak bude čoskoro sedieť na dvoch stoličkách naraz. „Martin Nikodým ostáva tvárou relácie Milujem Slovensko, ktorá sa teší mimoriadnej diváckej obľube,” povedala nám Šulková. Dokedy presne má moderátor podpísanú zmluvu, sme sa však od nej napriek položenej otázke nedozvedeli. 

Televízna kariéra Martina Nikodýma

Martin Nikodým bol kedysi hviezdou STV. Moderoval tam napríklad súťažný program Správny kľúč. Po vzniku novej televízie sa však moderátor nechal zlanáriť do Markízy. Tam sa objavil v reláciách ako Vitajte doma, Doma s Markízou, Smiechoty či Milionár. Ten sa neskôr presunul do Mlynskej doliny, kde sa ale príliš dlho nevysielal. Po rokoch prestávky dostal Martin novú šancu v RTVS v programoch Galileo a v aktuálnom Milujem Slovensko. Od októbra sa bude objavovať aj v Jojke v projekte Televízna šanca. 

Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu