Utorok19. marec 2024, meniny má Jozef, zajtra Víťazoslav

Pamätáte sa na Konopnici zo Slunce, seno? Prvá FOTO po rokoch!

Mária Pilátová, ktorá v trilógii Slunce, seno... stvárnila Konopnici, prekypuje aj vo veku 93-rokov energiou. Zobraziť galériu (4)
Mária Pilátová, ktorá v trilógii Slunce, seno... stvárnila Konopnici, prekypuje aj vo veku 93-rokov energiou. (Zdroj: Filmové studio Barrandov, Facebook)

BRATISLAVA - Trilógia Slunce, seno... patrí aj po rokoch k najobľúbenejším filmom mnohých Čechov a Slovákov. Veď prostý život na dedine v kombinácii s poriadnou dávkou humoru a klebetnými babkami si ľahko získa srdcia divákov. No zatiaľ čo mnohé staré herečky či neherečky už bohužiaľ nie sú medzi nami, predstaviteľka nezabudnuteľnej Konopnice - Mária Pilátová (93), sa ešte stále teší pevnému zdraviu a veľkému elánu. Dokazuje to aj fotka, ktorá babičku zachytáva na jej prvej selfie.

Čo by to bolo za Slunce, seno, keby susedky Škopková a Konopnice spolu bez problémov vychádzali? Veď scéna s rozbitými taniermi, roztrieskaným televízorom a koláčmi rozhádzanými po dvore patrí k jedným z najpamätnejších z kultovej trilógie režiséra Zdeňka Trošku.

Od jej natáčania však ubehlo už takmer dlhých 30-rokov. A zatiaľ čo väčšina filmových babiek už bohužiaľ nie je medzi nami, večná filmová rivalka Heleny Růžičkovej aj po rokoch prekypuje rovnakou energiou ako kedysi. Veď nie je žiadnym tajomstvom, že Mária Pilátová sa aj napriek svojmu veku 93 rokov ochotne venuje turistom, ktorí si prídu do Hoštíc pozrieť miesta, kde film vznikal. Bez problémov pózuje pred fotoaparátmi a čo to prezradí zvedavcom aj o natáčaní nezabudnuteľnej komédie. 

Najnovšie bol v dedinke na juhu Čiech pozrieť známu babku bývalý superstarista Ján Bendig. A so svojim úlovkom sa hneď pochválil aj na sociálnej sieti Facebook, kde zverejnil ich spoločnú selfie fotku. „Akoby sa vážne od natáčania moc nezmenila. Keby mi to sama nepovedala, neveril by som, že už má toľko rokov. Má veľa elánu a je hrozne milá a príjemná. Vôbec sme ju nechceli obťažovať, ale bola láskavá. Rozprávala nám tiež mnoho historiek z natáčania. Iného by to už asi otravovalo, ale pani Pilátová sa s tým naučila žiť a snáď ju to aj baví,“ podelil sa o svoje dojmy zo stretnutia s českým portálom Super.cz Bendig.

Predstaviteľka nezabudnuteľnej Konopnice, pani Mária Pilátová, má vďaka superstaristovi Jánovi Bendigovi svoju prvú selfie.
Zobraziť galériu (4)
Predstaviteľka nezabudnuteľnej Konopnice, pani Mária Pilátová, má vďaka superstaristovi Jánovi Bendigovi svoju prvú selfie.  (Zdroj: Filmové studio Barrandov, Facebook)

Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu