Utorok23. apríl 2024, meniny má Vojtech, zajtra Juraj

Jozef Bednárik rok po smrti: Takéhoto sa mu dostalo uznania!

Jozef Bednárik Zobraziť galériu (7)
Jozef Bednárik (Zdroj: SITA)

BRATISLAVA - Organizátori Muzikálového festivalu Jozefa Bednárika vzdajú hold zosnulému slovenskému režisérovi, ktorého meno nesie tento festival. Slávnosť na jeho počesť sa uskutoční v piatok 22. augusta, teda v deň prvého výročia jeho úmrtia. Počas nej premenujú Terasu slávy na Terasu muzikálovej slávy Jozefa Bednárika. Zároveň mu tiež odhalia bustu a časť programu venujú jeho tvorbe.

"Muzikálový festival Jozefa Bednárika je ojedinelé letné festivalové podujatie, ktorého súčasťou bol za svojho života aj on sám. A práve jemu bude venovaný piatkový program. Bude mu tiež odhalená tabuľa a festivalová terasa ponesie názov Terasa muzikálovej slávy Jozefa Bednárika," povedal organizátor festivalu Ján Kubiš.

Siedmy ročník podujatia sa bude konať 22. a 23. augusta v Kúpeľoch Brusno. Na pódiu sa počas neho predstaví viacero umelcov a umelkýň, napríklad Zuzana Kronerová, Štefan Skrúcaný, Karol Čálik, Marián Labuda ml., Ján Gallovič, Eva Pavlíková, Marcela Laiferová, Viktor Horján, Róbert Halák a mnohí ďalší. Návštevníci a návštevníčky sa môžu tešiť aj na Diabolský šansón, teda Sisu Sklovskú, Mirku Partlovú, Andreu Zimányiovú a Zora Laurinca, ktorých budú sprevádzať Cigánski diabli. V piatok zaradia organizátori do programu pásmo Béďov muzikál, ktoré bude kompiláciou Bednárikových diel. Súčasťou dvojdňového festivalu bude aj súťaž Muzikálový talent 2014, ktorému "Béďo", ako režiséra volali priatelia, v minulých ročníkoch predsedal. Moderátorom podujatia bude herec Roman Pomajbo.

O umelcovi Jozefovi Bednárikovi vyjde čoskoro aj kniha. Kúpiť si ju budete môcť až o mesiac, no už teraz si ju môžete predobjednať na internetovom portáli ipark.sk. Kliknite sem >>

Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu