Štvrtok18. apríl 2024, meniny má Valér, zajtra Jela

Sexuálne škandály Karla Gotta odhalené: Spustil nohavice a zavaril si!

Karel Gott bol vraj vydieraný kvôli sexuálnym aféram. Zobraziť galériu (8)
Karel Gott bol vraj vydieraný kvôli sexuálnym aféram.

PRAHA - Našli na neho špinu! Karel Gott (74) patrí ku skutočným hviezdam česko-slovenského speváckeho neba. Začiatkom 70. rokov sa však rozhodol emigrovať, čo naštvalo predstaviteľov komunistického režimu. Štát preto rozbehol aktivity, ktoré mali maestra donútiť k návratu. V hre bolo údajne aj vydieranie založené na zmienkach o jeho neštandardnom sexuálnom živote. V spisoch sa spomína aj odhaľovanie na verejnosti, sadomasochistické praktiky či dokonca homosexualita.

Karel Gott patril k umelcom, ktorí aj v čase komunizmu mohli cestovať do zahraničia. Jeho kšefty mimo územia krajiny totiž prinášali peniaze aj do štátnej pokladnice. V roku 1971 sa však po vypršaní víz nevrátil zo Západného Nemecka, čo okamžite aktivovalo ŠTB. Štátna bezpečnosť začala vyvíjať aktivity, aby sa božský Kája ihneď vrátil domov. 

Jednou z taktík, ako na Gotta zatlačiť, mala byť aj hrozba zdiskreditovania kvôli údajným sexuálnym aféram. Denník Bild aktuálne priniesol informácie o tom, že špinu na speváka pomáhala hľadať aj tajná polícia Stasi. Na speváka bol vedený spis, ktorý má 150 strán. „Išlo a snáď do poslednej doby aj ide o sexuálnu úchylku u Karla Gotta, v niektorých prípadoch aj z hľadiska trestného. Jeho choroba má rozhodujúci vplyv na jeho konanie hlavne v súkromnom živote,” píše v zložke lekár zo psychiatrickej liečebne, ktorý kvôli profesionálnej mlčanlivosti podrobnosti neprezradil.  

Český denník Aha! ale uvádza, že umelec vraj patril k vyznávačom sadomasochizmu a mal na konte aj škandálik s odhaľovaním sa na verejnosti. Karel sa údajne v električke pochválil svojím mužstvom, čo si vyžiadalo aj zásah Verejnej bezpečnosti. Hovorilo sa dokonca aj o náklonnosti k chlapom. Za totality sa homosexualita považovala za deviáciu, išlo teda o silnú zbraň. Ešte začiatkom 90. rokov spôsobili tieto zvesti menší škandál v nemeckej televízii, kde sa o Gottovi hovorilo ako o bisexuálovi. 

Niektoré detaily zo spisu sa na verejnosť dostali už v roku 2009. Niekoľkonásobný český slávik v tom čase poprel, že by sa vôbec niekedy liečil na psychiatrii. Výpoveď doktora z Bohníc tak v podstate označil za nedôveryhodnú. Očakávam, že proti mne budú skôr alebo neskôr vedené ďalšie útoky,” povedal vtedy pre médiá Karel Gott.

Prečítajte si: Karel Gott nestarne! Pokrstil DVD plné hviezd a chystá nový album

Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu