Piatok29. marec 2024, meniny má Miroslav, zajtra Vieroslava

Útok na RTVS: Tvrdá kritika od bývalého šéfa kvôli Kormúthovej!

Bývalá moderátorka Kristína Kormúthová si našla prácu ako hovorkyňa nitrianskych hokejbalistov. Zobraziť galériu (6)
Bývalá moderátorka Kristína Kormúthová si našla prácu ako hovorkyňa nitrianskych hokejbalistov.

BRATISLAVA - Búrlivé reakcie! Prípad Kristíny Kormúthovej (28), ktorá bola za súkromný status s rasistickým podtónom vyhodená z RTVS, vyvolal doslova búrku. Mnohí ľudia, vrátane ministra kultúry Mareka Maďariča (48), si myslia, že verdikt bol príliš krutý. Podobný názor má aj bývalý šéf verejnoprávnej televízie Igor Kubiš. A pri jeho prezentácii si rozhodne nekládol servítku pred ústa.

Zaslúžila si vyhadzov?! To je otázka, ktorú v súvislosti s Kristínou Kormúthovou rieši celé Slovensko. Moderátorka vo svojom súkromnom statuse na sociálnej sieti použila tvrdšie slová na adresu Rómov a hneď prišla v RTVS o prácu. 

Aj samotný minister kultúry Marek Maďarič sa vyjadril, že by v jej prípade zvolil jemnejšiu formu trestu. Rovnaký názor zastáva tiež Igor Kubiš, ktorý šéfoval STV od decembra 1996 do novembra 1998. Predtým v rovnakej inštitúcii pracoval na pozícii moderátora a má s verejnoprávnou televíziou dlhoročné skúsenosti. „Vy chudáci z RTVS, máte šťastie, že už nie som riaditeľom, vás by som v prvom rade všetkých z televízie vyhádzal a Kormúthovú by som tam práveže nechal!” nekládol si servítky pri písaní na sociálnu sieť.

K problému by evidentne pristupoval skôr z ľudskej stránky, keďže moderátorka výrazy s rasistickým podtónom použila po tom, ako spoluobčana tmavšej pleti prichytila pri krádeži. „A tá naša ‚úžasná‛ prokuratúra by sa už mohla konečne začať zaoberať nie nejakými výrokmi o cigáňoch, ale práve tou hrozivou kriminalitou našich ‚ukrivdených‛ cigáňov! Farizeji,” ukončil svoj príspevok Kubiš. 

V Mlynskej doline tieto jeho slová odmietli komentovať. „Predmetná záležitosť je pre RTVS uzatvorená ukončením spolupráce s moderátorkou,” uviedol pre topky.sk hovorca Juraj Kadáš.

 

Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu