Piatok29. marec 2024, meniny má Miroslav, zajtra Vieroslava

Jakubiskovej žene odvolanie nevyšlo: Toto je trest za zabitie človeka!

Deane Horváthová-Jakubisková
Deane Horváthová-Jakubisková

BRATISLAVA - Odvolací súd v Českej republike potvrdil slovenskej herečke a producentke Deane Horváthovej-Jakubiskovej 2,5-ročný podmienečný trest za to, že v októbri 2011 v Prahe usmrtila chodca.

Okrem toho súd trvá aj na štvorročnom zákaze šoférovania. Manželka Juraja Jakubiska musí navyše pozostalým obete zaplatiť odškodné viac než milión českých korún (v prepočte približne 36 400 eur). Svoju vinu naďalej odmieta.

Horváthová-Jakubisková 17. októbra 2011 dopoludnia zrazila v Prahe 4 chodca, ktorý zraneniam na mieste podľahol. Šesťdesiatdvaročný muž prechádzal cez cestu pri križovatke ulíc Chýnovská a Libušská, keď ho zachytila požičaným Mercedesom. Podľa svedkov muž prechádzal cez cestu pár metrov od priechodu pre chodcov. Horváthová-Jakubisková po nehode povedala, že nešla rýchlo a pred jazdou nepila alkohol.

"Keď som sa míňala s tým protiidúcim autom, tak tam ten človek vbehol. Priechod je na nešťastnom mieste. Myslím si, že nešťastie bolo, že tam bolo to auto. Ja som nemohla vôbec nič urobiť, hneď som začala brzdiť," uviedla vlani v septembri na súde, kde odzneli aj dva odborné posudky, ktoré sa v mnohom líšili. V treťom, kontrolnom, sa uvádzalo, že smrť si mohol chodec spôsobiť sám tým, že nečakane vstúpil na vozovku. Rozchádzali sa aj informácie o kontakte s pozostalými. "Napísala som im list, že ma to mrzí,” povedala Horváthová-Jakubisková. Príbuzní zosnulého však uviedli, že ich kontaktovala iba ohľadom dohody, ako budú komunikovať s médiami.

Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu