Piatok19. apríl 2024, meniny má Jela, zajtra Marcel

Kormúthovej ďalší trest za rasizmus: Vyhadzovom sa to neskončilo!

Kristína Kormúthová prežíva v týchto dňoch náročné chvíle. Zobraziť galériu (8)
Kristína Kormúthová prežíva v týchto dňoch náročné chvíle.

BRATISLAVA – Dnes už exmoderátorka RTVS Kristína Kormúthová (28) je dokonalým príkladom toho, ako môže používanie sociálnej siete človeku ublížiť. Minulý týždeň zverejnila status s rasistickým podtónom, ktorý ju stál miesto vo verejnoprávnej televízii. Tým sa však trápenie tmavovlásky nekončí. Vety napísané v rozhorčení jej totiž poriadne skomplikovali aj ďalšie pôsobenie v televíznej brandži. Keď sme zisťovali, či by našla uplatnenie v niektorej zo súkromných staníc, všade sa nám dostalo negatívnej odpovede.

Kristína Kormúthová prežíva v týchto dňoch mimoriadne náročné chvíle. Okrem zlého zdravotného stavu otca ju trápia aj problémy v pracovnej oblasti. V pondelok ju totiž verejnoprávna televízia exemplárne potrestala kvôli rasistickému statusu - ihneď s ňou vedenie ukončilo spoluprácu.„Zobrali mi vietor z plachiet. Bol to môj život. Za môj výrok na Facebooku som prišla v RTVS o prácu, ktorú som zbožňovala,” reagovala pre topky.sk krátko po oznámení krutého verdiktu tmavovláska.

Kristína sa pritom nikdy netajila tým, že ju pôsobenie na televíznej obrazovke maximálne napĺňa. „Dúfam, že mi život ponúkne ešte raz šancu robiť to, čo naozaj milujem a baví ma,” reagovala moderátorka. No všetko nasvedčuje tomu, že jej status má oveľa vážnejšie dôsledky, než by sa čakalo. Keď sme totiž oslovili slovenské televízie s tým, či by tmavovlásku zamestnali, dostalo sa nám nasledovných odpovedí.

Televízia Digi Sport:

„Jej prehrešok by bol problémom. Navyše máme plný stav šikovných mladých redaktorov a moderátorov, nikoho nehľadáme a nepotrebujeme. Na výber ľudí máme prísne kritéria.”

Televízia Joj:

„Televízia Joj by v spomínanom prípade postupovala rovnako ako RTVS.”

Otázku, či by sa Kristína Kormúthová mohla v prípade záujmu uchádzať o prácu na Kolibe, nechceli kompetentní komentovať.

Televízia Markíza:

„Rozhodne by sme ju nezamestnali. Jedným zo základných princípov, na ktorých je naša televízia postavená, je rešpektovanie ľudských práv a nulová tolerancia k prejavom rasizmu.”

Televízia TA3

„Súkromná televízia TA3 neposkytuje vyjadrenia k personálny otázkam. V tomto prípade o to viac, že sú hypotetické.”

Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu