Štvrtok28. marec 2024, meniny má Soňa, zajtra Miroslav

Nikdy nestarnúca Simona Stašová získala v USA významné ocenenie

Simona Stašová pri natáčaní filmu Sebamilenec Zobraziť galériu (9)
Simona Stašová pri natáčaní filmu Sebamilenec (Zdroj: SITA)

PRAHA - Česká herečka Simona Stašová získala na festivale nezávislého filmu v sanfranciskom Tiburone ocenenie za stvárnenie hlavnej ženskej úlohy v psychologickej dráme režiséra Filipa Renča Sebemilenec (2013).

"Ocenenie ma teší o to viac, že idem v stopách mojej maminky. Tá tu totiž vlani získala rovnakú cenu za rolu vo filme Vrásky z lásky," vyjadrila sa Stašová pre portál iDnes. Päťdesiatdeväťročnú herečku sprevádzal v Spojených štátoch amerických syn Vojtech.

"Moja radosť je obrovská aj preto, že pri nej mohol byť aj môj mladší syn Vojta. Bol počas slávnostného ceremoniálu taký dojatý, že ho zabudol nakrúcať," uviedla so smiechom ocenená umelkyňa.

"V Spojených štátoch som po druhýkrát, pred 15 rokmi som navštívila Los Angeles s maminkou, ktorá tam vystupovala pre českú menšinu. Z Ameriky som nadšená, ale za svoj domov by som ju nevymenila. Chýba mi tu tá česká blízkosť, na mňa je tu všetko príliš veľké a príliš ďaleko. Aj keď vrátiť by som sa sem rozhodne ešte niekedy chcela. Je to predsa iba polovica zemegule, a to sa za jeden deň preletieť dá," dodala Stašová, ktorá sa do San Francisca vypravila i s režisérom Filipom Renčom.

"Filip je pre mňa enfant terrible českého filmu, je pre mňa veľkou cťou, že s ním môžem spolupracovať. Mimochodom i on pred pár rokmi v Tiburone zvíťazil so svojím filmom Hlídač č. 47," uviedla herečka, ktorá sa zároveň nezabudla poďakovať Čechom žijúcim v San Franciscu. Tí pre ňu vraj počas jej pobytu pripravili úžasný program. 

Simona Stašová sa narodila 19. marca 1955. Jej matkou je herečka Jiřina Bohdalová. Pôsobí v pražských divadlách a slovenským divákom a diváčkam môže byť známa najmä z televíznych inscenácií a filmov ako Pelíšky (1999), Musíme si pomáhať (2000), Babí léto (2001), Román pro ženy (2004), Štěstí (2005), Muži v naději (2011) či Láska je láska (2012). 

Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu